Omer Klein aduce jazzul israelian la ArCuB

Pianistul israelian Omer Klein revine in Bucuresti cu un recital de jazz eclectic. Dupa ce, in mai 2010, l-au ascultat in cadrul International JazzFest, in componenta trio-ului ce-i poarta numele, bucurestenii au prilejul de a-l auzi din nou. Concertul, organizat de ArCuB in parteneriat cu Green Hours, va avea loc miercuri, 13 noiembrie, de la ora 20.00, la Sala ArCuB (Str. Batiste nr. 14).

Omer Klein este unul dintre artistii in ascensiune in lumea jazz-ului. El s-a impus pe scenele de la New York printr-o remarcabila autenticitate si o inspiratie ce pare inepuizabila. Pianist virtuoz si compozitor prolific, Omer Klein creeaza o combinatie fascinanta de jazz cu muzica traditionala israeliana si nord-africana.

Apreciat de presa drept unul dintre cei mai originali si impresionanti muzicieni de pe scena internationala, din 2006, de cand s-a stabilit la New York, tanarul artist este unul dintre cei mai indragiti si mai apreciati muzicieni, reusind sa umple salile oriunde concerteaza. Albumul sau de debut, intitulat Duet, a fost lansat la Fresh Sound Records. Ulterior, a scos inca trei albume si a cantat in foarte multe sali, printre care si celebra Carnegie Hall.

La 25 de ani, Omer avea deja colaborari notabile cu artisti si grupuri reputate, intre care: Omer Avital, Joel Frahm, Johnathan Blake, Meshell Ndgeocello, Ferenc Nemeth, Jason Lindner, Avishai Cohen, Donny McCaslin, Joe Martin, Jaleel Shaw, Mark Guiliana si Eric McPherson. Artistul a cantat in peste 15 tari si a cucerit publicul din orase de renume precum Londra, Paris, Berlin, Viena sau Milano, fiind aplaudat cu nemasurat entuziasm. A castigat numeroase premii, inclusiv Premiul I la Competitia Internationala Jazz Hoeilaart din Belgia. In 2011, Klein a scris muzica pentru spectacolul Lemon Tree, de la Teatrul Schauspielhaus din Dusseldorf.

Biletele pot fi achizitionate de la Casa de Bilete ArCuB (Str. Batiste nr. 14), online pe bilete.arcub.ro si www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio (semnalizate Bilete.ro), in Magazinele Germanos, in Magazinul Andante (Bulevardul Mihail Kogalniceanu nr. 47) si la Green Hours (Calea Victoriei nr.120).

Pret: 35,00 lei (Categoria I) si de 26,50 lei (Categoria II). Elevii si studentii, care se prezinta la Casa de bilete ArCuB cu legitimatiile, pot achizitiona bilete la pretul de 15,90 lei.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.