Radu Aldulescu a castigat premiul „Augustin Fratila” pentru „Cronicile genocidului”

Scriitorul Radu Aldulescu a obtinut Premiul „Augustin Fratila” in valoare de 10 000 de euro pentru romanul „Cronicile genocidului”, aparut la Editura Cartea Romaneasca, in seria dedicata autorului, disponibil si ca eBook. Premiul i-a fost decernat in cadrul galei care a avut loc pe 7 noiembrie, la Hotel Intercontinental din Bucuresti.

„Cronicile genocidului” este unicul roman postdecembrist care depune marturie despre o lume profund si tragic marcata de mecanismele implacabile ale societatii romanesti in tranzitie. Cronicar empatic al timpurilor noi, Radu Aldulescu, in acest al optulea roman al sau, continua sa reconstituie destine pe care istoria oficiala nu le-ar fi inregistrat niciodata.
 
Din 56 de romane inscrise in competitia pentru marele premiu, cele 5 finaliste – „Craii si mortii”, de Dan Stanca (Editura Cartea Romaneasca, 2012), „Cronicile genocidului”, de Radu Aldulescu (Editura Cartea Romaneasca, 2012), „Hotel Universal”, de Simona Sora (Editura Polirom, 2012), „Omar cel orb”, de Daniela Zeca (Editura Polirom, 2012), „soseaua Catelu 42”, de Alina Nedelea (Editura ALLFA, 2012) – au fost selectate de juriul concursului format din criticii literari Alex. stefanescu, Dan C. Mihailescu si Daniel Cristea-Enache, dar au primit voturile finale din partea a 23 de bloggeri desemnati sa acorde punctaje de la 1 la 5 fiecarei proze finaliste. 
 
Premiul literar „Augustin Fratila” – romanul anului 2012 este oferit de compania Philip Morris Trading, in cadrul concursului organizat de Asociatia Casa de cultura, cu sprijinul, InterContinental si Editura ALL. Sponsori ai acestui proiect literar: Compania de Librarii Bucuresti (CLB), Affichage Romania, Domeniile Samburesti si Aqua Carpatica.
 
Premiul literar „Augustin Fratila” va fi acordat in fiecare an pentru cel mai bun roman aparut in anul anterior, conform unei selectii facute de critici literari si de bloggeri cu influenta in mediul online. Mai multe detalii despre premiul literar „Augustin Fratila”, editia a II-a, gasiti AICI.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.