S-a lansat Self Publishing Romania

S-a lansat www.self-publishing.ro, platforma online care te ajuta sa publici si sa iti vinzi cartile in librariile din tara si din strainatate. Self Publishing Romania este dedicata publicarii, tiparirii, promovarii si distributiei nationale si internationale a cartilor autorilor romani. Orice autor care publica la Self Publishing isi poate vedea cartea in librarii in 30 de zile sau chiar mai putin.

La Self se publica volume din orice domeniu: poezie, proza scurta, roman, critica literara, carti de specialitate, carti pentru copii, carti practice din orice domeniu etc. Autorul devine propriul editor si alege ce si cand publica. Poate fi vorba despre ultima carte la care lucreaza, poate sa isi reediteze cartile mai vechi sau pe acelea care au fost tiparite intr-un tiraj mic si care nu sunt cunoscute publicului cititor.

Pentru a publica, e nevoie de un cont de autor, care se face in cateva minute. Site-ul ofera toate informatiile necesare, astfel incat sa se poata pagina o carte in Word, sa se poata obtine un ISBN sau sa se beneficieze de serviciile de redactare, corectura, paginare, design de coperta.

Dupa ce si-a incarcat cartea pe platforma, autorul alege cate exemplare publica. O carte format A5 sau similar, cu un tiraj de 50 de exemplare, coperta color si interior alb-negru, la 160 de pagini, costa intre 200-250 lei. Este cel mai mic pret de tipar per exemplar pe care il poate obtine un autor in Romania.

Cartea tiparita va fi listata in distributie de Self, in functie de optiunile autorului: in librarii fizice, virtuale, depozite de carte, supermarketuri, retele de libarii. Autorul poate opta pentru distributia nationala sau internationala. Tot autorul isi stabileste pretul de vanzare a cartii si vede in orice moment care sunt drepturile de autor pe care le are de incasat.

Drepturile de autor pentru o carte care se vinde in librarii cu 35 de lei sunt de pana la 22,47 lei per exemplar, atunci cand cartea este cumparata de pe libraria Self, si variaza in functie de celelalte canale de vanzare, fara sa coboare insa sub 35%. Transparenta este cuvantul cheie. Autorul va sti in orice moment ce a vandut, cat a vandut, cat are de incasat. Cartile tiparite ii apartin integral. Self manageriaza acest stoc, onorand comenzile cititorilor sau pe cele ale librariilor, punandu-se in slujba autorului. Autorul isi poate vedea vanzarile online, iar cand are de incasat bani, acestia ii sunt virati in cont, la timp si fara nici o intarziere. Orice librarie fizica sau virtuala poate colabora cu Self, in baza unui contract, iar rabatul pe care Self il ofera acestora este mai mult decat motivant.

Cu ce ii ajuta Self pe Editori? Prin colaborarea cu Self Publishing, editorii isi pot optimiza costurile de productie, pot elimina rupturile de stoc, se pot bucura de aceeasi transparenta a raportarii vanzarilor si a platilor.

Nu-ti ascunde cuvintele in sertar, sunt oameni care le cauta! Fa-ti cont chiar azi si publica pe www.self-publishing.ro.

Share

One thought on “S-a lansat Self Publishing Romania

  1. exista o parte mai putin „luminoasa” a acestui grup editorial: faptul ca refuza cu fermitate a incheia o forma contractuala scrisa! nu poti considera cotract sub nicio forma utilizarea unei platforme electronice pe care iti faci cont! sunt atat de acoperiti incat daca maine site-ul nu mai exista, aleluia bani din drepturi… pur si simplu nu exista nimic garantat pentru autor… e un risc ce aduce aminte de vestitul si defunctul Caritas.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.