Andrei Makine va fi prezent duminica la Gaudeamus

Scriitorul francez de origine rusa Andrei Makine se va afla la Bucuresti, la invitatia Institutului Francez din Romania. Distins cu cel mai prestigios premiu literar din Franta, Prix Goncourt, Andrei Makine va fi prezent duminica, 24 noiembrie, la ora 15.00, la Targul International de Carte Gaudeamus, in Sala Cupola. Autorul va avea un dialog cu jurnalistul Luca Niculescu, dupa care va raspunde intrebarilor publicului.

Fanii literaturii lui Andrei Makine pot gasi cartile sale la standul Editurii Polirom din cadrul Tragului Gaudeamus 2013, care se va inchide in seara de 24 noiembrie.

Nascut in Siberia, dar stabilit la Paris spre sfarsitul anilor ’80, Andrei Makine se numara astazi printre cei mai apreciati scriitori francezi contemporani, fiind asimilat de tara de adoptie imediat dupa succesul rasunator al romanului „Testamentul francez” (1995; Polirom, 2002, 2013), distins cu cele mai prestigioase premii literare din Franta: Prix Goncourt, Prix Médicis si Prix Goncourt des Lyceens. Scrise intr-un stil sobru si evocator inconfundabil, romanele sale au incantat publicul cititor, fiind traduse in peste patruzeci de limbi.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.