“La Grande Bellezza” este cel mai bun film european

A douazeci si sasea editie a Premiilor Academiei Europene de Film si-a desemnat castigatorii pe 7 decembrie, in cadrul unei ceremonii care a avut loc in Berlin. Pentru Romania, Ada Solomon (producatoarea lungmetrajului premiat cu Ursul de Aur la Berlin in 2013, “Pozitia copilului”) a castigat premiul Eurimages pentru coproductie. Printre nominalizati s-a numarat si Luminita Gheorghiu, la categoria Cea mai buna actrita europeana.

Cel mai bun film european a fost desemnat “La Grande Bellezza/The Great Beauty” in regia lui Paolo Sorrentino , iar Cea mai buna comedie europeana este “Den skaldede frisør/Love is all you need”, regizata de Susanne Bier.

Premiul FIPRESCI a fost acordat peliculei germane “Oh Boy”, in regia lui Jan Ole Gerster, iar premiul pentru Cel mai bun documentar european i-a revenit coproductiei Danemarca/Norvegia/Marea Britanie “The Act of Killing”, regizata de Joshua Oppenheimer.

Cel mai bun regizor european este Paolo Sorrentino pentru “La Grande Bellezza”, Veerle Baetens este Cea mai buna actrita europeana pentru rolul din “The Broken Circle Breakdown”, iar lui Toni Servillo i s-a decernat premiul pentru Cel mai bun actor european pentru rolul din “La Grande Bellezza”.

Lista completa a castigatorilor Premiilor Academiei Europene de Film pe 2013 poate fi consultata AICI.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *