Cosmina Stratan participa la Shooting Stars 2014

Prezenta actorilor romani in cadrul Shooting Stars a devenit deja o traditie. Cosmina Stratan se afla anul acesta pe lista celor zece actori europeni selectionati in prestigiosul program care a lansat de-a lungul timpului carierele unor nume precum Carey Mulligan, Mélanie Laurent, Domhnall Gleeson sau Moritz Bleibtreu.

Cosmina devine astfel al saselea actor roman selectat in prestigiosul program, dupa Ada Condeescu (2013), Ana Ularu (2012), Dragos Bucur (2009), Anamaria Marinca (2008) si Maria Popistasu (2007).

Ajuns la a 17-a editie, programul Shooting Stars este organizat de European Film Promotion (EFP) in colaborare cu organizatiile membre ale EFP printre care se numara si Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (Romanian Film Promotion) si este sprijinit de Programul MEDIA al Uniunii Europene.

Shooting Stars are ca scop promovarea pe plan international a celor mai talentati tineri actori europeni, carora le faciliteaza intalnirea cu membri importanti ai industriei cinematografice (actori consacrati, regizori, producatori de renume, directori de casting).

Alaturi de Cosmina, din program mai fac parte Danica Curcic (On The Edge, Danemarca), Maria Dragus (Summer Outside, Germania), Miriam Karlkvist (South Is Nothing, Italia), Marwan Kenzari (Wolf, Olanda), Jakob Oftebro (Victoria, Norvegia), Mateusz Kościukiewicz (In The Name Of, Polonia), Nikola Rakocevic (Circles, Serbia), Edda Magnason (Waltz For Monica, Suedia), George MacKay (For Those In Peril, Marea Britanie).

Cei zece actori selectati vor avea parte de un program intensiv de 3 zile (8-10 februarie) in care vor avea intalniri cu directori de casting, producatori si regizori, un workshop cu agenti internationali, sedinte foto, o conferinta de presa internationala, totul culminand cu ceremonia de decernare a Premiilor Shooting Stars in cadrul Festivalului de Film de la Berlin.

Tinerii au fost selectati dintr-un numar de 24 de nominalizati, propusi de organizatiile membre ale EFP. Juriul a fost alcatuit din actorul norvegian Anders Baasmo Christiansen, jurnalistul Charles Gant, regizoarea Hermine Huntgeburth, directoarea de casting Oriana Kunčić si producatorul Jani Thiltges.

„Cosmina domina prin emotii. In „Dupa dealuri”, joaca cu o precizie incredibila si personajul ei transmite un sentiment foarte puternic”, a declarat juriul Shooting Stars. Nascuta pe 20 octombrie 1984 la Iasi, Cosmina Stratan este absolventa a Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti. Pentru interpretarea din Dupa dealuri (r. Cristian Mungiu), Cosmina a fost rasplatita cu Premiul pentru Cea mai buna actrita la Festivalul de la Cannes (2012). In prezent, actrita poate fi vazuta in serialul produs de HBO Romania, „Ramai cu mine”.

Mai multe detalii despre programul Shooting Stars si actorii selectionati sunt disponibile pe site-ul www.shooting-stars.eu.

Comunicat TIFF

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.