Cele mai senine „Iubiri de altadata”

Colectia Iubiri de altadata a Editurii Allfa a inglobat anul acesta si titlurile „Cuvinte de iubire” de Guy de Maupassant, „Floarea pasiunii” de Matilde Serrao si „Dragostea in spaniola”, o culegere de povesti de Vicente Blasco Ibáñez, Juan Valera, Emilia Pardo Bazán, Felipe Trigo, Benito Pérez Galdós, Pedro Antonio de Alarcón, Armando Palacio Valdés si Leopoldo Alas „Clarín”.

Cartile reunite in colectia Iubiri de altadata merg, in general, pe aceeasi linie, si anume a iubirilor care nu se implinesc, unele incheindu-se inainte sa inceapa, altele sfarsindu-se tragic pentru unul sau ambii parteneri. Desi nici cele trei volume de povestiri pomenite acum nu fac exceptie de la neimplinirea iubirii decat pe alocuri, tonul general al acestor carti este unul mult mai senin si mai jovial. Toate sunt scrise cu multa viata si cu un umor cand mai negru, cand mai alb, iar actiunile povestilor conduc cititorul spre finaluri delicioase, nicidecum previzibile.

„Cuvinte de iubire” contine 22 de povesti de viata din Franta secolului al XIX-lea, „Floarea pasiunii” aduna laolalta 21 de povesti in care pune sub lupa conditia femeii si conventiile sociale din Italia finalului de secol XIX, iar „Dragostea in spaniola” strange intre coperte opt povesti de dragoste ale celor opt autori spanioli enumerati mai sus, reprezentativi pentru literatura Spaniei de secol XIX.

Toate volumele din colectia Iubiri de altadata se gasesc AICI.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.