Incep inscrierile pentru Eurovision 2014

TVR confirma participarea tarii noastre la Concursul Cantecului European – Eurovision si in 2014, considerand ca Romania si romanii merita eforturile financiare necesare pentru a participa la acest eveniment important. Decizia participarii la Eurovision a fost comunicata EBU, organizatorul concursului.

Etapele desfasurarii selectiei nationale Eurovision 2014 sunt urmatoarele:

15 ianuarie – 14 februarie: inscrieri (depunerea sau trimiterea pieselor si a documentelor prevazute de Regulament la TVR sau prin e-mail pe adresa eurovision@tvr.ro);
19 februarie si 20 februarie: preselectia (un juriu de specialitate va audia piesele inscrise in concurs);
20 februarie: anuntarea celor maximum 12 melodii finaliste
1 martie – selectia nationala – alegerea melodiei castigatoare in cadrul unul spectacol televizat, cu public.

Cei care doresc sa participe la selectie pot trimite pe adresa TVR – Calea Dorobantilor, nr. 191, sector 1, Bucuresti sau pot depune la Registratura TVR un plic inchis cu urmatoarele documente: un CD, continand varianta finala a piesei si o versiune negativ in format WAV. Plicul trebuie sa contina urmatoarele informatii legate de piesa: titlul, numele compozitorului (compozitorilor), numele autorului (autorilor) versurilor, numele interpretilor si al producatorului (publisher-ului), daca exista. In acest an, inscrierile se pot face si prin e-mail la adresa eurovision@tvr.ro, doritorii trimitand piesa in format MP3, cu aceleasi detalii despre melodie enuntate anterior. In aceasta situatie, vor fi considerati inscrisi cei care au primit confirmarea de la adresa de e-mail eurovision@tvr.ro. In ambele cazuri, piesele vor fi insotite de documentele anexe Regulamentului oficial, descarcabile de pe site-ul eurovision.tvr.ro, semnate de toti cei implicati in realizarea si interpretarea melodiilor, precum si dovada achitarii taxei de inscriere (copie OP).

Melodia inscrisa nu trebuie sa fi fost lansata comercial si/sau interpretata public (integral sau partial) inainte de 1 septembrie 2013. Depunerea pieselor la Registratura TVR (intrarea din strada Ermil Pangrati) se poate face in intervalul orar 8.00 – 20.00, iar expedierea prin posta trebuie realizata pana la data de 14.02.2014 (data postei).

Piesele inscrise in concurs nu trebuie sa depaseasca 3 minute, iar varsta minima a interpretilor trebuie sa fie de 16 ani impliniti la data finalei internationale, conform Regulamentului EBU. Informatii suplimentare pot fi gasite pe eurovision.tvr.ro, sectiunea Regulament, incepand cu 12 ianuarie.

Concursul cantecului european se va desfasura, in 2014, la Copenhaga, Danamarca, in 6, 8 si 10 mai. Pe 20 ianuarie va avea loc tragerea la sorti a tarilor participante pentru intrarea intr-una dintre cele doua semifinale ale concursului.

Credit foto: Eurovision.tv

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.