Masterclass-urile Control N continua cu Nae Caranfil

Asociatia Culturala Control N continua seria Masterclass-urilor pe film inceputa in luna decembrie si avandu-i ca protagonisti pe unii dintre cei mai buni profesionisti romani in domeniu. Urmatorul invitat Control N, care va sustine un Masterclass de regie de film pe 30 ianuarie, 6 si 14 februarie, este Nae Caranfil, regizorul filmelor „E Pericoloso Sporgersi”, „Asflat Tango”, „Filantropica” sau „Restul e Tacere”.

De-a lungul celor trei intalniri, Nae Caranfil va dezbate statutul si rolul regizorului in realizarea unui film. Este scenaristul de film autorul unei schite narative ce devine instrument de lucru pentru regizor, sau dimpotriva, autorul mental al viitorului film? Este regizorul un demiurg ce manipuleaza echipe, actori, experti in diverse domenii (scenariu, decoruri, costume, imagine) in vederea transfigurarii pe pelicula a propriei viziuni artistice, sau doar dirijorul (mai mult sau mai putin inspirat) al unei partituri deja scrise?

Structura masterclass-ului va fi mulata pe cele trei module alcatuitoare:

30 ianuarie: PLEDOARIE PENTRU SCENARIST. Teoria scenariului, scenaristi celebri, felul in care stilul regizoral se naste de multe ori pe pagina de hartie, mult inainte ca viitorul regizor sa se fi implicat in realizarea filmului. Proiectia unor secvente relevante pentru acest punct de vedere.

6 februarie: PLEDOARIE PENTRU REGIZOR. in ce consta profesia de regizor, capcanele platoului de filmare, modul in care un text scenaristic relativ banal poate deveni magic pe ecran prin interventia regizorala, exemple celebre de asemenea interventii prin mizanscena sau montaj asupra textului dramaturgic. Proiectia unor secvente relevante pentru acest punct de vedere.

14 februarie: PLEDOARIE PENTRU AUTORUL TOTAL. Analiza operelor unor cineasti profund originali, in ale caror filme scenaristul si regizorul (fie ca sunt sau nu aceeasi persoana) devin o singura entitate auctoriala, iar personalitatea artistului se impune atat de apasat asupra filmului, incat toti ceilalti colaboratori devin marionete in slujba unei unice viziuni. Proiectia unor secvente relevante pentru cazul in speta.

Masterclass-ul de regie de film este deschis tuturor celor interesati de film, profesionisti sau amatori, de orice varsta. Cele trei intalniri din cadrul masterclass-ului cu regizorul Nae Caranfil vor avea loc in datele de 30 ianuarie, 6 si 14 februarie, de la ora 19.00 la ora 21.00, la sediul Asociatiei Culturale Control N, din str. Transilvaniei, nr. 10. Grupa masterclass-ului va fi alcatuita din minim 7 si maxim 30 de participanti. Costul unui pachet de trei sedinte este de 400 lei, platibili pana in weekend-ul premergator primei sedinte. Inscrierile se fac pe mail la adresa info@controln.ro, in limita locurilor disponibile.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.