Margelatu isi petrece duminica la TVR 2

Pe data de 26 ianuarie, TVR 2 dedica ciclul „Duminica filmului romanesc” regizorului Gheorghe Vitanidis, programand difuzarea celor doua filme din seria „Margelatu” care ii poarta semnatura si anume „Masca de argint” (pe care il puteti urmari de la ora 14.10) si „Colierul de turcoaze” (de la ora 20.10).

Seria „Margelatu”, in care personajul principal este interpretat de Florin Piersic, a debutat in 1980 cu „Drumul Oaselor” si a continuat cu „Trandafirul Galben” si „Misterele Bucurestilor”, toate trei in regia lui Doru Nastase. Ciclul a fost continuat de cele doua productii semnate de Gheorghe Vitanidis si s-a incheiat, in 1987 cu „Totul se plateste”, in regia lui Mircea Moldovan.

Asadar, duminica, de la ora 14.10, este programat filmul de aventuri „Masca de argint” cu Florin Piersic si Marga Barbu in rolurile principale. Bancherul Troianoff, o persoana darnica si totodata suspecta, ofera un banchet fastuos, la care doamnele primesc cadouri si bijuterii costisitoare. In timpul banchetului, are loc un conflict in care sunt impuscati doi oameni. Asasinul este invesmantat exact ca justitiarul Margelatu, poarta o masca de argint pe fata si spune ca actioneaza in numele Fratiei. Rosetti si ceilalti membri ai societatii Fratia considera ca Margelatu si-a pierdut mintile si-si trimit cel mai bun om in cautarea lui.

De la ora 20.10 este programat „Colierul de turcoaze” – filmul in care Margelatu primeste sarcina de a aplana un conflict care risca sa degenereze intr-un mare scandal diplomatic. Actiunea se petrece in Muntenia, unde imputernicitul bancilor vieneze si fiica acestuia sunt rapiti, iar domnitorul Bibescu, pentru a evita un scandal diplomatic, promite ca-i va salva in sapte zile. Margelatu si prietenul sau Buza de Iepure trebuie sa ii gaseasca pe rapitori si sa lamureasca intreaga poveste. Ei reusesc sa reconstituie traseul prizonierilor si, la final, sa descopere locul unde ei erau tinuti, calauziti de margelele de peruzea pe care fata bancherului le-a lasat in urma.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.