Un nou film cu colti: “Academia Vampirilor”

Chiar cand credeam ca s-a scris si ecranizat tot ce se putea despre vampiri, am avut surpriza sa aflu ca subiectul nu este nici pe departe epuizat. Si pentru ca nu puteam rata ocazia de a vedea ce e nou in domeniu, am acceptat invitatia celor de la ROIMAGE de a viziona in avanpremiera, marti, 11 februarie, la Cinema City Cotroceni, filmul “Academia Vampirilor” (“Vampire Academy”).

Regizat de Mark Waters, cu un scenariu scris de Daniel Waters dupa seria de carti fantasy a scriitoarei de origine americana Richelle Mead, filmul confirma faptul ca moda vampirilor nu a apus. Insa pentru a atrage atentia si pentru a-si asigura succesul in fata iubitorilor de povesti cu vampiri, era nevoie de un refresh.

Asadar, asistam la o clasificare a vampirilor partial inspirata din mitologia romaneasca si partial inventata. In lumea imaginata de Richelle Mead exista moroi (vampiri buni si vii, care se hranesc cu sange de la donatori), dhampiri (jumatate moroi, jumatate oameni) si strigoi (vampiri malefici, care ucid pentru a se hrani). Evident, era cazul sa existe si o scoala unde tinerii vampiri sa invete, asa ca la Academia Sf. Vladimir ascunsa in padurile din Montana, moroii sunt initiati in tainele magiei, iar dhampirii sunt antrenati sa ii apere pe moroi de atacurile strigoilor.

Rose Hathaway (Zoey Deutch) este o tanara dhampir care se pregateste sa devina gardianul celei mai bune prietene, Lissa sau printesa Vasilisa Dragomir (Lucy Fry), ultima membra a familiei de moroi Dragomir. Intre cele doua fete exista o legatura spirituala foarte puternica, iar impreuna ele trebuie sa faca fata atat atacurilor fortelor malefice, cat si intrigilor din cadrul Academiei. Bineinteles, din poveste nu lipsesc nici idilele si iubirile interzise. Rose se indragosteste de Dimitri Belikov (Danila Kozlovsky), antrenorul ei, iar Lissa de baiatul rau, care se dovedeste a fi bun, Christian Ozera (Dominic Sherwood). Povestile de iubire sunt destul de slab conturate, poate tocmai pentru a determina spectatorii sa vizioneze si continuarea care sigur va veni, avand in vedere ca seria scrisa de Richelle Mead are 6 carti.

Un motiv pentru a viziona filmul “Academia Vampirilor” este prezenta actorului Danila Kozlovsky, un rus foarte aratos care ii da viata – daca se poate spune asa – dhampirului Dimitri. Nici interpretarea actritei Zoey Deutch nu e de neglijat, ea insufletind-o pe energica Rose. In rest, “Academia Vampirilor” este inca un film cu si despre vampiri, cu picaturi de sange, dinti ascutiti, tepuse, batai, dar si cu multe scene exagerate, care starnesc hohote de ras in randul spectatorilor. Daca aceste motive vi se par suficiente sau daca aveti curiozitatea de a afla cum a fost transpusa in film povestea lui Richelle Mead, puteti viziona filmul incepand cu 14 februarie in cinematografele din Romania.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *