NexT 2014 are doua programe noi

Idile, tradari in amor, razbunari sangeroase, personaje bizare si fantezii indraznete – spectatorii vor regasi toate acestea in doua dintre programele speciale ale celei de-a opta editii a Festivalului International de Film NexT, care se va desfasura anul acesta in perioada 3 – 7 aprilie: NexT Is Love si Next Look.

Cele zece scurtmetraje din noua sectiune NexT Is Love au povesti si viziuni surprinzatoare despre dragoste. „Am incercat sa fim surprinzatori, cred ca singura regula a jocului a fost sa evitam filmele care ne dau senzatia de déjà-vu. Avem totul, de la povesti liric-infioratoare sau tumultoase despre prima iubire, pana la un gag foarte comic despre un cuplu in varsta pentru care sexul nu mai e ce-a fost. Si sunt vreo trei scurtmetraje in program in care conteaza mult metoda de a povesti, vorbesc mai mult despre cum e ilustrata iubirea in filme decat despre niste relatii propriu-zise”, explica selectionerii Irina Trocan si Andrei Rus.

Sectiunea NexT Look promite 15 scurtmetraje inventive, senzuale sau tenebroase impartite in doua programe: Body Image si Sparkle. „Andrei Rus si cu mine ne-am dat seama, in timp ce pregateam programul, ca e mai bine sa-l impartim in doua, ca sa clarificam un pic conceptul. Primul calup din NexT Look, pe care l-am numit informal Body Image, e despre felul in care se vad personajele si felul in care look-ul le influenteaza viata”, spune criticul Irina Trocan. „Al doilea program, NexT Look – Sparkle, are filme care sunt izbitoare din punct de vedere vizual, fie ca sunt animatii (tenebroase, excentrice, zeflemitoare – avem cel mai ireverentios film facut vreodata, cu titlul „Eterna reintoarcere”), fie ca sunt compuse intr-un fel foarte personal (ma gandesc aici la induiosatorul „Goran”)”, adauga Irina.

Festivalul International de Film NexT va avea loc la Cinema Studio, Elvira Popescu, CinemaPro si Ceainaria Carturesti, intre 3 – 7 aprilie 2014. Evenimentul este organizat de Societatea Culturala NexT, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, al Uniunii Cineastilor din Romania si al Institutului Cultural Roman.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.