Condamnat la viata, condamnat la moarte

Thrillerul „3 Days to Kill/Condamnat sa ucida”, in regia lui McG, cu Kevin Costner in rolul principal si distribuita la noi de Ro Image, se lanseaza in cinematografele romanesti chiar astazi. Desi criticii n-au fost prea impresionati, mie mi s-a parut un film de actiune mai mult decat decent, care cuprinde si doza necesara de lupta si sange, lasata insa pe fundal si acoperita de sentimentele unui sot si tata instrainat, care incearca sa-si recastige familia.

Cand esti agent CIA, nu se poate spune ca activitatea ta profesionala se imbina armonios cu viata de familie, asa ca nici agentul Etahn Renner nu face exceptie, el laudandu-se la 40 si ceva de ani cu o cariera de succes in spate si cu o familie dezmembrata in prezent. Cand afla ca are o boala care il va face sa nu mai apuce Craciunul in anul respectiv si este eliberat din functie, Ethan da fuga la fosta sotie si la fiica sa stabilite in Franta intr-o incercare de a se reintegra in viata lor. Mai usor de zis decat de facut, avand in vedere ca o agenta il contacteaza imediat ce ajunge si ii propune o misiune in schimbul unui tratament experimental pentru afectiunea lui…

Asa ca omul nostru n-are incotro si se angreneaza intr-o viata dubla, familia stiind ca e agent de vanzari (desi fiica lui nu intelege de ce nu se imbraca si el la costum, ca toti agentii de vanzari!), iar el de fapt vaneaza criminali prin oras si rapeste diversi informatori pe care ii sechestreaza in baia apartamentului sau (unde, apropo, se afla cazati si niste refugiati africani care locuiesc ilegal) si ii interogheaza dupa ce in prealabil ii leaga in fel si chip cu banda adeziva.

Mi-a placut „Condamnat sa ucida” pentru ca, desi e un film de actiune care contine impuscaturi, urmariri si vanatai, asa cum e normal pentru o productie de gen, accentul se pune de fapt pe suferinta omului care si-a pus mereu munca inaintea familiei si pe stradaniile lui de a repara situatia in al doisprezecelea ceas. E induiosator felul in care Ethan incearca sa se apropie de fiica sa, acceptand toanele ei si salvand-o din crizele adolescentei, dar si de fosta sotie, careia vrea sa ii arate ca poate sa fie un barbat responsabil si ca, desi a gresit in alegerile lui de-a lungul timpului, a iubit-o mereu. Si e teribil de amuzant sa vezi cum, exact cand actiunea pare sa devina serioasa, exact cand agentul nostru pare ca va scoate cativa dinti si va sparge cateva capete, soneria tinereasca si vesela a telefonului (trimisa cu forta de fiica lui) transforma ceea ce ar fi putut fi o scena violenta intr-una in care spectatorii izbucnesc in ras.

Trailerul se bazeaza mai mult pe partea de actiune decat pe cea de drama si este aproape complet lipsit de amuzament, dar va puteti face o idee despre ce inseamna „Condamnat sa ucida”.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.