10 ani de muzica, 10 ani de L.O.S.T.

Am fost aseara la sarbatorirea a 10 ani de L.O.S.T., petrecuta in Private Hell. Cu siguranta n-am fost prezenta la primul concert al formatiei, care, conform acestei filmari, a avut loc in Club A in 2004, dar stiu ca am fost la alte concerte L.O.S.T. din anii imediat urmatori si imi amintesc ca mi-a placut ce-am auzit inca de la inceput.

De atunci si pana in prezent, am vazut la fiecare aparitie live ca L.O.S.T. nu e o trupa alcatuita din oameni care vin, se urca pe scena, canta, eventual fac, prin intermediul vocalistului, o remarca-doua la adresa situatiei politice a tarii sau a viitorului metalului romanesc dupa care se dau jos si pleaca in treaba lor. L.O.S.T. e o trupa ai carei membri vin pe scena ca la ei acasa, canta bine, ca nu degeaba au atatia ani de exeperienta in spate, iar intre piese discuta si fac glume unii pe seama altora, starnind amuzamentul printre cei din public, pe care ii implica de fiecare data intr-un fel sau altul in conversatia lor. Iar lucrul asta a ramas neschimbat de 10 ani.

LOST

Ce s-a schimbat fata de acum 10 ani e publicul. Imi aminteam aseara cum mergeam la concertele cu metalisti din underground care se tineau aproape saptamanal in Underworld, Viking sau Utopia si la care practic ne calcam in picioare, atat de multi eram cei care ne inghesuiam sa vedem L.O.S.T. si alte trupe asemenea lor, unele dintre ele inca in activitate, altele disparute. Publicul de aseara a fost putin numeros, doar o umbra a celui de acum 10, 9 sau 8 ani, dar cel putin entuziasmul a ramas, situatia pliindu-se foarte bine pe expresia „putini, dar buni”.

DRAGOS

Baietii de la L.O.S.T. au facut si aseara un spectacol placut, care a insemnat nu doar o aniversare, ci si o prezentare de album, BB Hanneman, Victor Manescu, Vlad Busca, Dragos Halmagi si Victor Stoica lansand pe 21 februarie discul “Live at Metalhead Meeting 2013”. Albumul cuprinde doua aparitii live ale trupei, concertul din cadrul Metalhead Meeting (Arenele Romane, 21 septembrie 2013) si un concert din Brasov (Club Rockstadt, 29 septembrie 2012). Inregistrarile au fost facute de Marius Costache, respectiv Horatiu Bodocan, iar de mixat si masterizat s-a ocupat Jaroslav Celujko. Albumul inseamna, dupa cum spune bassistul Vlad Busca, „aproape 70 de minute de live pur, fara nimic modificat, unde s-a gherlit, s-a gherlit, totul e acolo, natural si cinstit. Astia suntem noi, astia am fost noi in doua perioade recente ale activitatii noastre, in formula de 4 sau 5 membri.”

VLAD

Se cuvine sa precizez ca in deschiderea recitalului sustinut de L.O.S.T. au evoluat trupele Amberdawn, un grup de adolescenti destul de curajosi si cu potential intr-ale thrash-doom-ului romanesc si Cold in December, patru bulgari hardcoristi care au animat atmosfera cu o muzica viguroasa si cu o atitudine deschisa si prietenoasa, care n-au ezitat sa coboare frecvent de pe scena, sa cante printre cei prezenti sau sa li se adreseze direct.

In final, va invit sa ascultati albumul L.O.S.T., se gaseste AICI, si sa mergeti la concertele trupei atunci cand aveti ocazia. O sa va alegeti garantat nu doar cu o seara de muzica buna, cantata de oameni talentati, ci si cu un val de buna dispozitie care face bine oricand si in orice cantitate.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.