Sa ne intoarcem in „Bucurestii de altadata”!

Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate – ARCEN, impreuna cu Editura Humanitas si Libraria Humanitas de la Cismigiu propun bucurestenilor o intalnire despre „Bucurestii de altadata” duminica, 23 februarie 2014, de la ora 17.00. Evenimentul este organizat cu ocazia lansarii volumului I din „Bucurestii de altadata” (1871 – 1877) de Constantin Bacalbasa, volum care cuprinde textul integral al cartii, dupa aproape noua decenii de la prima publicare din anul 1927.

Invitati la eveniment vor fi istoricul Georgeta Filitti, criticul literar Dan C. Mihailescu, editorul Tiberiu Avramescu si Edmond Niculusca, presedinte ARCEN.

Aparitia acestei carti reprezinta un bun prilej de reflectie asupra importantei memoriei orasului si a comunitatii, asupra importantei conservarii si protejarii patrimoniului construit al Bucurestilor, prilej de descoperire a vietii si moravurilor bucurestene, dar si a caselor si strazilor care, in parte, mai exista si astazi.

ARCEN ii invita pe bucuresteni la Libraria Humanitas de la Cismigiu, la o discutie despre viata teatrelor, viata politica, dar si despre scriitorii, carciumarii, anticarii si scoala bucuresteana de la finalul secolului al XIX-lea, toate acestea pornind de la insemnarile lui Constantin Bacalbasa. Lansarea primului volum al cartii „Bucurestii de altadata” de Constantin Bacalbasa si discutia propusa de ARCEN in jurul acestei carti sunt reunite intr-un eveniment organizat din dragoste pentru oras si pentru locuitorii lui.

Intrarea la eveniment este libera.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.