A 13-a editie TIFF incepe in 30 mai

Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) se pregateste intens pentru cea de-a 13-a editie, care va avea loc intre 30 mai si 8 iunie, la Cluj-Napoca. Sute de filme, concerte, expozitii, dezbateri si intalniri cu cineasti renumiti ii vor astepta pe spectatorii prezenti la cel mai mare festival de film din Romania.

In selectia realizata de directorul artistic Mihai Chirilov figureaza deja cateva dintre cele mai asteptate filme lansate in ultimul an in festivaluri. Marii castigatori ai trofeelor la Berlin, Venetia, Karlovy Vary, Sarajevo, San Sebastian sau Tokyo vor putea fi vazuti in premiera la TIFF 2014.

Impresionantul „Bai Ri Yan Huo / Black Coal, Thin Ice” (foto), de Diao Yinan, distins cu Ursul de Aur si Ursul de Argint pentru Cel mai bun actor (Liao Fan), anul acesta, la Festivalul de la Berlin, va rula in premiera la TIFF 2014. Un film noir fascinant, cu umor absurd, „Black Coal, Thin Ice” urmareste un fost detectiv care incepe sa investigheze un sir de crime, intr-un orasel minier din nordul Chinei. Firele cazului il duc la o femeie, vaduva unuia dintre muncitorii ucisi.

Sacro GRA, de Gianfranco Rosi, premiat cu Leul de Aur la Festivalul de la Venetia, anul trecut, este primul documentar care castiga acest trofeu in istoria evenimentului. GRA este acronimul lui Grande Raccordo Anulare, centura care inconjoara Roma si care strabate periferiile orasului, strangand in jurul ei personaje extrem de diferite: un botanist, un ambulantier, un pescar, cateva prostituate, un nobil decazut si un cuplu de intelectuali.

Mai multe informatii gasiti AICI.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.