“Dallas Buyers Club” intra in cinematografele romanesti pe 7 martie

Drama biografica “Dallas Buyers Club”, in regia lui Jean-Marc Vallée, cu Matthew McConaughey in rolul principal, intra in cinematografele din Romania pe 7 martie. Filmul tocmai a castigat trei premii Oscar, pentru Cel mai bun actor principal (Matthew McConaughey), Cel mai bun actor secundar (Jared Leto) si Cel mai bun machiaj si cea mai buna coafura.

In septembrie 1992, adevaratul Ron Woodroof a decedat in urma complicatiilor infectarii cu SIDA. Cu sapte ani in urma i se spusese ca mai are de trait 30 de zile. Cu o luna inainte ca Woodroof sa moara, scenaristul Craig Borten s-a dus la Dallas pentru a se intalni cu el, incepand atunci sa lucreze la povestea lui Ron pentru un film. A fost nevoie de 20 de ani ca acest film sa devina realitate, dar s-a intamplat. Asa s-a nascut “Dallas Buyers Club”.

In film, il cunoastem pe Ron Woodroof (Matthew McConaughey), un electrician cowboy care traieste de pe o zi pe alta in America anilor ’80, aruncandu-se in distractii mai mult sau mai putin periculoase, pana cand afla ca e infectat cu HIV pozitiv si ca nu mai are de trait decat 30 de zile. Pentru ca nu vrea sa accepte condamnarea la moarte, Ron incepe sa se documenteze si sa cladeasca o speranta atat pentru el cat si pentru alti bolnavi de SIDA, luptandu-se pentru drepturile lor si pentru accesul la medicamente.

“Am citit scenariul si am descoperit o poveste extraordinara care razbatea din pagini. Era incredibil de umana, fara strop de sentimentalism. Nu am mai citit niciodata un scenariu care sa abordeze problema din acest unghi. Ron era americanul tipic. A scuturat sistemul, a facut zgomot. Mi-am spus ca vreau ca povestea lui sa fie spusa.” (Matthew McConaughey)

Filmul este distribuit la noi de RoImage.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *