Flautul si pianul se reunesc intr-un „Playlist” de primavara

Flautistul Matei Ioachimescu si pianistul Horia Maxim va incarca playlist-ul de primavara cu multa fantezie, inspiratie, culoare si lumina. Din 11 martie si pana in data de 2 aprilie, Turneul „Playlist” va strabate opt orase ale Romaniei. Oradea, Cluj-Napoca, Bistrita, Timisoara, Suceava, Ploiesti, Craiova si Bucuresti sunt reperele din itinerariul celor doi artisti care au pregatit pentru public un program extraordinar.

„Playlist” inseamna opt recitaluri unice in care sonoritatile eterate ale flautului se imbina cu eleganta timbrala a pianului in lucrari de Bach, Chaminade, Debussy si Ravel printre altele. Matei Ioachimescu si Horia Maxim ofera o viziune proaspata in care cuvintele cheie sunt spontaneitatea si inspiratia.

Cei doi au decis sa porneasca in acest turneu din dorinta de a impartasi publicului un program care „formeaza un arc muzical menit sa tina publicul intr-o stare permanenta de receptivitate, trecandu-l subtil printr-o paleta emotionala variata” dupa cum a declarat Matei Ioachimescu.

In cadrul Turneului „Playlist” Matei Ioachimescu va va prezenta cel mai recent CD al sau – „Lumière” pe care l-a inregistrat in acest an alaturi de pianista Catalina Butcaru. CD-ul contine lucrari compuse intre sfarsitul de secol XIX si inceputul de secol XX si propune o plimbare sonora intr-una dintre cele mai ofertante zone ale muzicii universale: cea revendicata si inspirata de Impresionismul muzical.

Matei Ioachimescu si Horia Maxim sunt lideri ai generatiei lor in ceea ce priveste virtuozitatea si angajamentul artistic. Amandoi desfasoara o activitate muzicala intensa peste granite, mai ales in Austria si Germania.

Matei Ioachimescu este unul dintre cei mai apreciati flautisti ai generatiei sale. Traseul studiilor sale muzicale a inceput la Bucuresti si s-a desavarsit in Austria; este absolvent al prestigioasei Universitati vieneze de Muzica – unde a fost distins cu titlul de „Magister Artium”. Este artist al Fundatiei „Yehudi Menuhin” si laureat al mai multor competitii internationale. Activitatea sa concertistica este una foarte intensa si include aparitii alaturi de importante orchestre ale Europei, sub bagheta unor dirijori renumiti: Jochen Wehner, Jin Wang, Eckart Hübner, Ovidiu Balan etc. 

Interesul pentru muzica de camera il poarta in recitaluri in toata lumea, unde evolueaza in diverse formule. Konzerthaus Wien, Ateneul Roman din Bucuresti sau Tokyo Suntory Hall sunt doar cateva dintre salile in care s-a bucurat de aprecierea unanima a publicului. Matei Ioachimescu desfasoara de asemenea o importanta cariera pedagogica reflectata de cursuri de maiestrie sustinute in Romania si Austria.

Activitatea sa muzicala extrem de intensa precum si calitatea deosebita a proiectelor sale i-au atras titlul de „Ambasador al Integrarii” din partea Secretariatului de Stat al Austriei.
Matei Ioachimescu detine un flaut semnat de prestigiosul producator Muramatsu.

Horia Maxim este considerat unul dintre pianistii de top ai generatiei sale. S-a afirmat dupa 1990, abordand un repertoriu vast, atat ca solist concertist (colaborator al majoritatii orchestrelor simfonice din Romania, sub bagheta unor prestigiosi dirijori), cat si ca partener al unor importanti interpreti romani si straini, in diferite ansambluri camerale. Maiestria sa pianistica a fost apreciata si in recitaluri si concerte sustinute in importante sali de concert din Europa si Japonia. Lista repertoriului sau solistic cuprinde concerte de Mozart, Beethoven, Brahms, Ceaikovski, Grieg, Rahmaninov, R. Strauss si Ravel. Programele camerale oferite publicului contin o mare varietate de lucrari, incepand de la Bach si Händel si incheind cu cei mai apreciati compozitori contemporani. Laureat al multor concursuri nationale si internationale, Horia Maxim a realizat numeroase inregistrari pentru radio si televiziune, interpretand, printre altele, un numar semnificativ de lucrari in prima auditie.

Nu ratati asadar Turneul „Playlist” desfasurat de Matei Ioachimescu si de Horia Maxim intre 11 martie si 2 aprilie. Cei doi se vor opri in urmatoarele orase:

Oradea – 11 martie, ora 19.00 – Filarmonica de Stat
Cluj-Napoca – 12 martie, ora 19.00 – Academia de Muzica „Gheorghe Dima” – Sala Studio
Bistrita – 14 martie, ora 19.00 – Sinagoga
Timisoara – 18 martie, ora 19.00 – Sala Capitol
Suceava – 28 martie, ora 19.00 – Universitatea „Stefan cel Mare”
Ploiesti – 30 martie, ora 19.00 – Filarmonica „Paul Constantinescu”
Craiova – 1 aprilie, ora 19.00 – Filarmonica „Oltenia”
Bucuresti – 2 aprilie, ora 19.00 – Ateneul Roman

Biletele sunt disponibile la casele de bilete ale salilor care gazduiesc turneul. Turneul este organizat de Quartz Media Production.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.