Cirque Étoile prezinta „Zaronia”, un show suprarealist de teatru vizual

Cirque Étoile isi deschide stagiunea din Bucuresti cu premiera „Zaronia”, care va avea loc pe 28 martie, de la ora 20.00. O poveste fantasy despre lupta dintre doua forte mistice, stapane peste un taram misterios, „Zaronia” este un spectacol pentru toate varstele, dar mai ales pentru cei mari.

Iubirea, intriga, razbunarea, tristetea si dorinta de a invinge dau nastere acestui show suprarealist de teatru vizual, o inovatie in arta spectacolului. Din aprilie, reprezentatiile „Zaronia” vor avea loc in fiecare vineri, de la ora 20.00, la Sala Étoile, din Sos. Berceni, nr.24 (in incinta Universitatii Spiru Haret).

Timp de aproape o ora si jumatate, „Zaronia” ofera o experienta unica, aducand impreuna acrobatia, dansul, muzica live si efecte vizuale speciale sustinute de sunet surround. De la proiectiile video la muzica tulburatoare a lui Cristian Bageac, produsa in studiourile Cirque Étoile, pana la designul numerelor de acrobatie sub bagheta lui Doru Mois, fost campion european si mondial la gimnastica aerobica, antrenat in arenele Cirque du Soleil, „Zaronia” este o inovatie in arta spectacolului si vrea sa fie spectacolul de vineri seara pe care nu trebuie sa-l rateze niciun bucurestean.

Din distributia „Zaronia” fac parte 30 de acrobati si dansatori din Romania si Republica Moldova, castigatori de concursuri internationale, gimnasti de performanta care si-au facut ucenicia sub cupolele din Germania si Dubai. Momentul de maxima tensiune al showului este trambulina, unde acrobatii ignora legile gravitatiei si urca spre infinit, interschimband axele orizontale si verticale. Se adauga acrobatii la sol, acrobatii aeriene la 5 metri deasupra scenei, numere de cerc absolut fascinante si coregafia lui Bogdan Zamfir, care combina elemente de street-dance cu dans contemporan. Farmecul „Zaronia” nu sta totusi in intensitatea acrobatiilor, ci in poezia povestii din regia lui Alexandru Balta, in finetea executiei, in fluenta miscarilor artistilor, ale caror trupuri mladioase n-au nevoie de cuvinte pentru a livra emotie in stare pura.

Costumele extravagante create de Wilhelmina Arz si trucurile de make-up transforma artistii in locuitorii de nerecunoscut ai unor universuri necalcate. Proiectiile video combina elemente de grafica 3D cu filmari in studioul virtual, unde personajele reale lupta cu umbrele – vestitori inaripati ai nefericirii, intr-un haos carambolic de efecte speciale create de Dani Mesteru.

„Zaronia este un alt gen de spectacol. Nu este circ, musical sau opereta, insa contine cate puțin din toate acestea. Este ceea ce noi numim teatru vizual”, spune Aurelian Sandulescu, producatorul general Cirque Étoile.

Biletele costa 65 de lei si sunt disponibile pe Bilete.ro.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.