Trei piese de teatru radiofonic ale SRR sunt nominalizate la Premiile UNITER

Trei dintre productiile de teatru radiofonic ale Societatii Romane de Radiodifuziune sunt nominalizate la cea de-a XXII-a editie a Galei Premiilor UNITER care va avea loc luni, 28 aprilie 2014, la Palatul Culturii din Targu-Mures. Juriul s-a oprit la spectacolele: „Anita Nandris-Cudla – Amintiri din viata – Anita Nandris-Cudla – 20 de ani in Siberia”, „Belvedere”, „Doua nuvele de Mihail Bulgakov: stergarul cu cocos si Beregata de otel”.

„Anita Nandris-Cudla – Amintiri din viata – Anita Nandris-Cudla – 20 de ani in Siberia”, regia artistica Paul Hadarca, este un spectacol de teatru-document prezentat in doua parti, la Radio Romania Cultural, in seria “Biografii, memorii” in luna noiembrie 2013. Scenariul radiofonic este realizat de Magda Dutu si Raisa Radu, dupa cartea 20 de ani in Siberia de Anita Nandris-Cudla, publicata la Editura Humanitas.
Numeroase comentarii au apreciat aceasta carte, fie ca document privind represiunea comunista si gulagul siberian, fie pentru originalitatea expresiei Anitei, “cu trei clase primare si suflet cat o istorie nationala, de o autenticitate stilistica geniala” (stefan J. Fay),
Academia Romana a adus confirmarea oficiala, acordand Premiul “Lucian Blaga”, in anul 1992, poate pentru prima oara, unei taranci cu trei clase primare.

„Belvedere” de Ana-Maria Bamberger este un spectacolul radiofonic care se distinge prin structura sa impecabila, ciclica, prin echilibrul intre elementele de comedie si accentele filosofice, prin jocul sclipitor si captivant realitate/iluzie/imaginatie, menit sa conduca spectatorul/ascultatorul la implicare si la o participare vie, activa. Premiera radiofonica a spectacolului a avut loc in luna noiembrie 2013 la Radio Romania Cultural.

„Doua nuvele de Mihail Bulgakov: stergarul cu cocos si Beregata de otel”, regia artistica Diana Mihailopol, alatura cele doua nuvele ale scriitorului rus Mihail Bulgakov, publicate intre anii 1925-1926, in volumul „insemnarile unui tanar medic” – doua cazuri medicale grave si oarecum neasteptate pentru tanarul doctor, proaspat absolvent al facultatii, repartizat la spitalul din satul Muriino, doua experiente umane incarcate de emotii, trairi, semnificatii, presarate cu ganduri interioare de o intensitate aparte…

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.