Top Cultura incepe din 15 martie la TVR 2

TVR 2 da startul unui nou program al acestei primaveri: TOP CULTURA (transmis in simulcast pe TVR HD si TVR+). Saptamanal, pe parcursul a 100 de minute, telespectatorii pot urmari un magazin cultural de larg interes, prezentat de Eveline Pauna, cu participarea extraordinara a academicianului Razvan Theodorescu. Impreuna, cei doi aduc publicului cele mai noi si interesante stiri, evenimente si informatii, precum si invitati din toate zonele culturii romanesti.

In fiecare editie de TOP CULTURA noutatile culturale si subiectele de interes prezentate in reportaje speciale sunt comentate de invitatii din studio. Prima editie TOP CULTURA, care va avea loc sambata, 15 martie, ora 14.10, abordeaza doua subiecte principale: ce (mai) inseamna termenul „Diva” (devalorizat in ultimii ani), precum si despre „Alterdans” si manifestul sau artistic.

Primul subiect este ilustrat de reportajul semnat de Marius Constantinescu: „A fi sau a nu fi DIVA”, care face o trecere in revista a catorva dintre cele mai stralucitoare figuri ale secolului trecut, multe dintre ele in imagini exclusive detinute de TVR. Discutiile pe acest subiect vor fi purtate cu invitatii din studio: Ruxandra Donose, Iuliana Tudor si Alexander Hausvater.

La cea de-a doua tema, reportajul special despre „Alterdans” realizat de Bogdana Pascal este comentat de invitatii din studio: Gigi Caciuleanu si Lari Giorgescu. Gigi Caciuleanu, personalitate complexa, a studiat dansul la Bucuresti, s-a perfectionat la Moscova, iar reputatia de coregraf a castigat-o in Franta. Dupa ce a dansat pe cele mai importante scene din lume, Gigi Caciuleanu vine acum la TVR 2 pentru a vorbi despre manifestul alterdansului, poetica si inteligenta miscarii, precum si despre motoarele care ii anima creatia.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.