In Memoriam Dan Micu: „Intr-o dimineata”

Televiziunea Romana, prin Casa de Productie TVR, a programat pentru luni, 17 martie, de la ora 20.00, la TVR 2 o piesa din Arhiva sa de Aur in viziunea artistica a regretatului regizor Dan Micu: „Intr-o dimineata”, spectacol preluat dupa Revolutie de la Teatrul Nottara. Piesa poate fi urmarita si online, de la aceeasi ora, pe platforma video TVRplus.ro.

Spectacolul „Intr-o dimineata” este punerea in scena a piesei „Aprilie, dimineata” a dramaturgului Mihai Ispirescu, care a avut premiera la Teatrul Nottara in 1988. In ciuda faptului ca numele comediei negre a lui Ispirescu a fost schimbat, pentru a evita asocierea cu „Tezele din aprilie” (celebra sinteza politico-ideologica ceausista din acelasi an), reprezentarea acestei piese nu a fost ferita de presiunile cenzurii regimului.

Montarea regizorului Dan Micu ii introduce pe telespectatori in lumea teatrului de rezistenta al vremii, piesa beneficiind de talentul, de inspiratia, dar si de curajul unor actori de marca ai scenei bucurestene: Viorel Comanici, Horatiu Malaele, Mircea Diaconu, Camelia Zorlescu, Anca Bejenaru.

Foto: Fundatia Culturala Camil Petrescu

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.