14 filme intra in competitia romaneasca la NexT 2014

Tinerii cineasti romani vor avea, pentru prima data, o competitie dedicata lor, la Festivalul International de Film NexT (3-7 aprilie). In prima editie a Competitiei nationale, 14 scurtmetraje romanesti dintre cele mai bune lansate in ultimul an, selectionate de criticii Irina Trocan si Andrei Rus, vor concura pentru Premiul pentru Cel mai bun film romanesc si Premiul Publicului pentru film romanesc. Sectiunea este prezentata de HBO Romania.

„Una dintre cele mai importante dorinte ale organizatorilor NexT este aceea de a sprijini cat mai mult talentele tinere din Romania. De aceea, sper ca prezenta acestor 14 filme in festival va atrage atentia asupra realizatorilor si ii va incuraja si ajuta sa continue. Ca selectie, ne-am dorit sa prezentam diversitatea formelor si formulelor pe care tinerii cineasti din Romania le prefera, asa ca ne-a interesat sa alegem filme cat mai variate, din toate punctele de vedere”, declara co-selectionerul Andrei Rus.

Juriul ambelor competitii – cea internationala si cea nationala – este alcatuit din renumitul cineast britanic Peter Webber (Girl with a Pearl Earring), Karel Och (Cehia, directorul artistic al Festivalului de la Karlovy Vary), Martina Bleis (Germania, membra a comitetului de selectie al Berlinale Co-Production Market), Julia Sinkevych (Ucraina, coordonatoarea Departamentului de Evenimente si Proiecte internationale la Festivalul de Film de la Odessa), Alfonso González Aguilar (Spania, compozitor de muzica de film), Vava Stefanescu (Romania, coregraf, manager cultural) si Vlaicu Golcea (Romania, muzician).

Festivalul International de Film NexT este organizat de Societatea Culturala NexT. Cea de-a opta editie va avea loc intre 3 si 7 aprilie, la Cinema Studio, Elvira Popescu, CinemaPro, Club Control, J’ai Bistrot si Ceainaria Carturesti.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.