Intra in „Zaronia”, un spatiu magic pentru o seara de vineri

Premiera spectacolului de teatru vizual „Zaronia”, o poveste despre lupta dintre doua forte fantastice, va avea loc pe 28 martie de la ora 20.00, la Sala Étoile din Capitala (in incinta Universitatii Spiru Haret, Sos. Berceni, nr. 24). Acrobatiile, dansurile si muzica sunt cele trei elemente care ii vor conduce pe spectatori intr-o lume de basm, numai buna de vizitat intr-o seara de vineri.

Circul este o lume care atrage invariabil publicul de toate varstele, iar atunci cand este combinat cu teatru, muzica si dansuri, spectacolul devine unul fascinant. Inima iti sare de fiecare data cand fetele urcate pe panglici la cinci metri deasupra scenei se rasucesc intr-o cadere care pare inevitabila, pe o muzica inaltatoare, iar zambetul ti se intipareste pe figura atunci cand dansurile demonilor in luptele lor cu oamenii par sa fie executate nu de indivizi asemenea celor din sala, ci de fapturi fantastice care se contorsioneaza in fel si chip, care transmit prin miscarile lor viclenia, bunatatea, dorinta de a acapara sau dorinta de salvare, dragostea, rivalitatea.

Ce este Zaronia? Este un taram magic, initial al nimanui, luat in stapanire la un moment dat de Zaro si Onia. Pentru ca regina Onia nu poate avea copii, Zaro isi gaseste bucuria in bratele unei femei simple si asa se naste fiica lor, Lilly. Pentru a o feri de furia reginei, Zaro o duce pe micuta intr-o lume a oamenilor, unde Lilly creste timp de 20 de ani purtand in inima dragostea pentru un anume Daimon. Cand demonii reginei ajung la Lilly si incearca s-o rapeasca pentru a o ucide, isi dau seama ca fata e protejata de o aura, asa ca in locul tinerei il iau cu ei pe Daimon.

Avanpremiera a fost impartita in doua acte a cate 40 de minute aproximativ, timp in care ne-am bucurat de o explozie de salturi, dansuri si acrobatii la sol si in aer, proiectii in spatele scenei si pe peretii din stanga si din dreapta, toate pe bucati muzicale bine pliate pe exprimarea fizica a spectacolului. Nu doar spectacolul captivant si de bun gust creat de Doru Mois, fost campion european si mondial la gimnastica aerobica a atras atentia, ci si costumele sugestive create de Wilhelnima Arz, care urmeaza linia corpului si indica clar din ce clan face parte fiecare personaj: rosul este al demonilor, albul este al oamenilor, „crengile” care creeaza gulerul inalt al reginei ne arata o personalitate malefica tipica.
Creatoarea spune ca designul pentru distributia Zaronia „nu e neapărat contemporan al tendintelor sezonului in fashion, dar reflecta, uneori imperceptibil, acel ceva al vremurilor prezente. Costumele de circ sunt o lume aparte – cred ca intalnirea cu ea inseamna, pentru multi dintre noi, prima experienta in lumea spectacolului. Cum altfel ar putea fi deci garderoba Cirque Etoile decat extravaganta, plina de stralucire si culoare. Cromatica este definitorie in cazul scenei. Culorile devin coduri, mesaje, transmit stari si transforma personajele”.

Am vazut la spectacol si cativa parinti insotiti de copii cu varste de 4-5 ani. „Zaronia” nu este interzis copiilor, dar este recomandat cu precadere adultilor, nu de alta, dar cei mici s-ar putea speria de anumite sunete din peisajul muzical abundent al show-ului. Adultii insa vor pleca din sala cu o stare de bine, de relaxare si cu senzatia ca timpul petrecut in Sala Étoile a fost unul castigat. Spectacolul din 21 martie s-a incheiat cu minute intregi de aplauze si ovatii la adresa performerilor si a celor care i-au coordonat si care au urcat si ei pe scena la final. Un semn bun pentru spectacolele care vor urma din 28 martie incolo in fiecare vineri si pe care vi le recomandam cu toata caldura. Daca nu sunteti convinsi, urmariti reactia de la final a publicului. 🙂

Biletele costa 65 de lei si se gasesc pe Bilete.ro.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.