Expozitie la A.S.E.: „Adnotari III – Pictura”

Academia de Stiinte Economice din Bucuresti organizeaza expozitia „Adnotari III – Pictura” joi, 27 martie, de la ora 18.00, in Sala Cecilia Cutescu Storck (cladirea Angelescu, et. 1). Proiectul Adnotari, finalizat in 2011 printr-un impresionant volum, aduna laolalta un grup de tineri discipoli in jurul maestrului lor, Constantin Flondor.

Este vorba de fapt de un proiect deschis, reluat periodic in diverse forme – expozitii, dialoguri, intalniri profesionale si camaraderesti intre pictorul Flondor si Dan Gherman, Robert Köteles, Liliana Mercioiu Popa, Sorin Neamtu, Parintele Pantelimon, Andrei Rosetti, Sorin Scurtulescu. Dialogurile dintre ei, pe teme majore ale creatiei, semnaleaza o anumita disponibilitate spirituala si intelectuala, dar si o solidaritate de generatie.

„Expozitia Adnotari, ce urmeaza sa se deschida in 27 martie la Academia de Studii Economice din Bucuresti, in Sala Cecilia Cutescu Storck (cladirea Angelescu, et. 1), reuneste astfel creatiile recente ale artistilor amintiti, intr-o apropiere si totusi o diversitate stilistica, aducand la lumina tonul comun, dar si descoperirile proprii, variatiile tematice si conceptuale. Acest eveniment are meritul, in opinia mea, de a aduce in fata publicului o generatie de talente, bine conturate si articulate, orientate mai mult spre aspectele intelectuale ale creatiei si mai putin spre modele trecatoare sau spre aspectele comerciale, atat de pronuntate astazi in pictura romaneasca contemporana.” (Ileana Pintilie)

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.