Ovidiu Iuliu Moldovan vine la „Duminica filmului romanesc”

„Duminica filmului romanesc” continua cu filme interesante si actori talentati, editia din aceasta saptamana fiindu-i dedicata actorului Ovidiu Iuliu Moldovan. Astfel, pe 30 martie, TVR 2 aduce doua dintre filmele in care acesta a jucat, interpretand roluri memorabile: „Dreptate in lanturi” (de la 14.10) si „Semnul sarpelui” (de la 20.10).

De la ora 14.10, poate fi urmarita drama „Dreptate in lanturi”, in regia lui Dan Pita, avand in distributie pe: Claudiu Bleont, Ovidiu Iuliu Moldovan, Victor Rebengiuc, Maia Morgenstern, George Alexandru. Inspirat din fapte reale, filmul isi desfasoara actiunea la inceputul secolului trecut. Pantelimon, un haiduc care le-a dat mult de furca autoritatilor, este in sfarsit capturat. In scurt timp isi va recastiga libertatea, dar nu e un gest de ingaduinta din partea stapanirii, ci o capcana. Imediat ce haiducul evadeaza, potera se pregateste sa-l execute ca fugar. Pantelimon reuseste sa dejoace planurile urmaritorilor sai, continuand sa-i ajute pe cei saraci.

De la ora 20.10, este programata drama „Semnul sarpelui”, in regia lui Mircea Veroiu, cu: Leopoldina Balanuta, Mircea Diaconu, Ovidiu Iuliu Moldovan, Mircea Albulescu. Spre sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Ecaterina Handrabur, hangita intr-un satuc din Ardeal aproape de granita cu Ungaria, vrea sa se razbune pe cei care au facut ca fiul ei, Simion, sa plece la razboi. Femeia primeste veste ca progenitura ei a murit asa ca, pentru a se razbuna si a-i pedepsi pe vames, pe doi contrabandisti si pe jandarmul satului, femeia se aliaza cu primarul, reprezentant al nou-instauratei puteri comuniste, si cu contrabandistul justitiar Alimandru Roman.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.