„Vitelul de aur” se joaca pe 30 martie la ARCUB

Birocratia, lacomia noilor imbogatiti, absurditatea unor vremuri tulburi, de tranzitie, in care smecheriile sunt ridicate la rang de arta si escrocii sunt la ordinea zilei – toate aceste subiecte va sunt cunoscute de la stirile pe care le ascultati zilnic? Tocmai despre aceste lucruri, descrise intr-o lumina comica de inegalabilul cuplu de prozatori, Ilf si Petrov, este vorba in spectacolul de teatru „Vitelul de aur”, pe care il puteti vedea duminica, 30 martie, de la ora 19.00, la Sala ARCUB.

„Vitelul de aur” este o continuare a romanului „Douasprezece scaune” o alta lucrare extrem de cunoscuta, scrisa de Ilf si Petrov. Spectacolul de la Sala ARCUB il aduce in fata publicului pe Ostap Bender, un sarlatan „simpatic”, vesnic dornic de imbogatire, si un veritabil escroc sentimental. Ostap Bender a devenit un personaj-emblema in tarile din fosta Uniune Sovietica, astfel incat statui, medalii, timbre marcheaza amintirea personajului comic, un escroc universal, care se regaseste in orice societate, aflata mai mult sau mai putin in tranzitie.

Alaturi de Ostap Bender, veti calatori imaginar prin Uniunea Sovietica a anilor ‘20 in compania unor personaje magistral ilustrate de Ilf si Petrov si carora le dau viata cinci tineri actori plini de talent: Catalin Babliuc (Balaganov), Dan Radulescu (Panikovski), Lucian Iftime (Koreiko), Smaranda Caragea (Varvara) si Radu Iacoban (Ptiburdukov).

Regia spectacolului ii apartine lui Eugen Gyemant, montarea sa fiind una de inspiratie cinematografica: actorii interpreteaza mai multe personaje, elementele de decor se succed rapid, productia este asadar una plina de ritm si de probleme actuale. Scenografia ingenioasa a fost realizata de Vladimir Turturica si Tudor Prodan.

Biletele pot fi achizitionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batiste nr. 14) si online pe bilete.arcub.ro.
Preturi: 35 lei (Categoria I) si 25 lei (Categoria II). Elevii si studentii care se prezinta la Casa de Bilete ARCUB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 15 lei.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.