Expozitie Florica Prevenda: „Facelook”

Galeria AnnArt va invita la expozitia personala Florica Prevenda, „Facelook”, al carei vernisaj are loc miercuri, 2 aprilie, de la ora 19.00. Florica Prevenda este primul nume nou in portofoliul AnnArt, de la deschiderea galeriei in 2011. Totodata, expozitia „Facelook” marcheaza inceputul reprezentarii artistei de catre o galerie in Romania.

Recunoscuta pentru disciplina sa artistica si performanta creativa, Florica Prevenda este o prezenta aparte in arta contemporana romaneasca. Artista s-a orientat de timpuriu si cu succes catre scena artistica internationala – fara a o abandona pe cea locala – avand la activ expozitii individuale la Amsterdam, Bruxelles sau Milano, si expozitii de grup, la Rotterdam, Barcelona, Cracovia, Provence, Verona, Londra, Tel Aviv sau New York. In 2005 a fost distinsa cu „Meritul Cultural” in grad de Cavaler, acordat de Presedintele Romaniei.

Lucrarile expuse la AnnArt fac parte din seria Facebook Obsession, compusa din picturi-colaj si obiecte-asamblaj de materiale neconventionale, prin care sunt transpuse chipuri si siluete umane, alternate cu simboluri ale omniprezentei retele sociale care a inspirat sensul expoziției. „Facelook” vine coerent in continuarea demersului anterior al artistei: de la motivul chipului din seria Faces without a Face, 1999, la retelele din Net People, 2001, apoi apoi la relatia individ-timp din Shadows of the Present, 2004, sau Time Regained, 2008.

Expozitia Facelook este deschisa pana pe 30 mai 2014 si este curatoriata de Aurelia Mocanu. Reuneste un fond de peste 50 de lucrari si este insotita de un catalog bilingv. In continuarea expozitiei de la AnnArt, in iunie 2014, seria de lucrari va fi expusa integral la Muzeul de Arta din Timisoara.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.