“Paraclet” a intrat pe Lista lui Alex. Stefanescu

Editura Allfa anunta aparitia romanului “Paraclet”, de Fredy Garbaci, publicat in cadrul Listei lui Alex. Stefanescu, un proiect nou si independent sub umbrela colectiei Strada Fictiunii. Lista lui Alex. Stefanescu isi propune promovarea scriitorilor romani contemporani in galeria de onoare a unei colectii cu o vasta panoplie de autori contemporani, proveniti de pe toate continentele lumii.

“Paraclet” este un thriller alert, intens, poetic, naucitor, cu ramificatii culturale uimitoare si cu accente suprarealiste. Comunismul si liberalismul corporatist sunt privite ca doua piste false intr-un labirint al absurdului social care pare fara miza si fara iesire.

Avocatul Raul Bodea se vede prins in iuresul unei confruntari acerbe intre potentatii pietei financiare, care sunt in stare sa calce si pe cadavre in goana lor dupa profituri veroase. Viata aparent asezata a eroului devine un iad, dar deodata furtuna se risipeste si locul ei este luat de o stranie vacanta de Craciun, pe care Raul o petrece cu Ligia, o colega de breasla de care s-a indragostit. Dupa vacanta lucrurile incep sa mearga mai bine, confruntarea rechinilor financiari se apropie de final, viata revine la normal, iar frumoasa Ligia incepe sa il faca pe Raul sa creada ca fericirea este posibila si pentru el. Dar nu cumva toate aceste schimbari miraculoase sunt doar o iluzie?

Freddy Garbaci (n. 1971) a fost judecator stagiar, apoi avocat. Scrisul a aparut dintr-o chemare interioara enigmatica. A scris despre piata de capital (Societati comerciale detinute public), despre dispute juridice din Casa Regala (Exequatur), despre fotbal (Alb si albastru) si despre lumea celor care pretind ca impart dreptatea (Huta in talerele balantei).

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.