Cinepolitica incepe cu o lectie de „Diplomatie”

Cea de-a treia editie a Festivalului International de Film Cinepolitica incepe marti, 8 aprilie, ora 20.00, la Cinema Studio, cu premiera nationala a filmului „Diplomatie/ Diplomatie”, in regia lui Volker Schlöndorff. Gala de deschidere a festivalului va fi prezentata de realizatorul TV Catalin Stefanescu.

Proiectat la Berlin 2014, in premiera mondiala, „Diplomatie” (drama, Franta 2014) reia un moment de rascruce din istoria Parisului: la ordinele lui Hitler, generalul nazist Dietrich von Choltitz se pregateste sa dinamiteze orasul, inainte de a-l parasi. Consulul suedez Raoul Nordling incearca sa-l convinga de absurditatea gestului. in rolurile principale, doi dintre marii actori europeni: Niels Arestrup si André Dussollier.

Pana pe 13 aprilie, la Cinema Studio, Elvira Popescu si Union vor rula peste 20 de filme puternice, pe teme politice actuale, unele propuse sau nominalizate la Oscar, in doua sectiuni mari: Competitia si Panorama. Invitatii speciali Serge Avedikian, premiat cu Palme d’Or pentru Chienne d’histoire si protagonist in Paradjanov, si Cristian Tudor Popescu vor sustine masterclass-uri pe tema politicului in cinema si a cenzurii.

Programul complet al proiectiilor poate fi consultat si chiar descarcat AICI, iar informatii despre bilete gasiti cu un click AICI.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.