Cartea Romaneasca lanseaza „Insemnarile mele” de Maria Banus

Editura Cartea Romaneasca va invita la aniversarea a 100 de ani de la nasterea poetei Maria Banus, eveniment marcat de aparitia a doua volume inedite de memorialistica – „Insemnarile mele”, cu texte, note si comentarii stabilite de Geo Serban –, disponibile si in editie digitala. Lansarea va avea loc joi, 10 aprilie 2014, la ora 18.30, la Libraria Dalles (Bd. Nicolae Balcescu, nr. 18) din Bucuresti.

Invitatii de onoare ai evenimentului vor fi Petre si Tudor Banus, fiii poetei. Vor impartasi amintiri cu si despre Maria Banus Adriana Bittel si Nora Iuga, iar Tudor Banus si Geo Serban vor face incursiuni in arhiva inedita a scriitoarei. Moderatorul intalnirii va fi Ovidiu Simonca.

„Insemnarile mele este un jurnal intim tinut cu intermitente citeva bune decenii, intre 1927 si 1999, poate cea mai ampla scriere de acest tip in epoca moderna a literaturii noastre, deloc saraca in marturii cu caracter reflexiv-autobiografic. O fereastra, in orice caz, revelator deschisa spre un destin al creatorului dramatic expus furtunilor istoriei.” (Geo Serban)

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.