Editia a cincea a “Shakespeare’s Heritage” incepe in 25 aprilie

Editia 2014 a festivalului “Shakespeare’s Heritage” va avea loc la Teatrul de Comedie si Centrul Cultural Calderon din Capitala, intre 25 – 27 aprilie. Aceasta a cincea editie va avea in repertoriul de concurs Shakespeare, ca sursa tematica permanenta, iar specifice acestui an sunt categoriile „musical” si „improvizatie”.

Juriul festivalului va fi prezidat de actorul, scriitorul si regizorul James Longshore, care va sustine si ateliere creative alaturi de regizorul si producatorul Bianca Mina si actori din cadrul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale” (Catalin Oprea, Vladimir Albu, Stefan Huluba, Sebastian Ghita, Krista Sandu, Mihai Cojocaru).

Festivalul va debuta pe 25 aprilie la Centrul Cultural Calderon cu o serie de ateliere interactive de miscare scenica si coregrafie, precum si excercitii de arta actorului pe fragmente din W. Shakespeare, sustinute de membrii juriului si de actori din cadrul UNATC, pentru trupele inscrise in festival. In ziua de 26 aprilie trupele de teatru pentru tineret isi vor desfasura spectacolele la Teatrul de Comedie, Sala Noua, iar de la ora 18.30 studentii de la UNATC vor juca piesa “The Bald Prima Donna” de Eugen Ionesco. Accesul la spectacole este gratuit.
Duminica 27 aprilie, festivalul va aduce pe strazile din centrul Bucurestiului atmosfera epocii lui Shakespeare prin traditionala Parada a costumelor de epoca. „Shakeaspeare’s Heritage” 2014 se bucura de sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti, Primariei Sectorului 1, Primariei Sectorul 2 (Centrul Cultural Calderon), Institutului Cultural Roman, Teatrului de Comedie, UNATC si al unui grup de edituri care asigura premiile – Oxford University Press, SITKA, UNISCAN si Carturesti. Sustinatori ai acestui proiect inter-cultural – Forward ID.

Program spectacole:

Sambata 26 aprilie la Teatrul de Comedie, Sala Noua (Str. Sf. Vineri nr.11)
15:00 – 16:00 trupa Orpheus cu „As You Like It” de W. Shakespeare
16:15 – 17:00 trupa The Ultimate Zapa Station cu „The Taming of The Shrew”
de W. Shakespeare
17:15 – 18:00 trupa The Deeds cu „The Taming of The Shrew” de W.
Shakespeare
18:30 – 19:30 studenti UNATC cu „The Bald Prima Donna” de Eugen Ionesco
Duminica 27 aprilie
10:00 – 11:00 Parada costumelor de epoca, traseu Teatrul de Comedie din
Centrul Vechi catre Centrul Cultural Calderon

Festivalul international de teatru in limba engleza pentru tineret “Shakespeare’s Heritage” a fost initiat in 2006 de Asociatia Profesorilor de Limba Engleza din Bucuresti (BETA) in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, cu scopul apropierii tineretului european prin intermediul fenomenului cultural, prin folosirea limbii engleze ca vehicul al comunicarii interculturale; integrarii tineretului si a sistemului de invatamant cat si a intregului fenomen cultural romanesc in miscarea culturala europeana, cat si promovarea potentialului cultural, creativ si intelectual al tinerilor Romaniei, pentru o mai buna cunoastere a traditiei si a valorilor culturale romanesti in Europa.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.