180 000 de euro au intrat in contul peliculei „Aferim!”

Unul dintre cele mai ambitioase proiecte cinematografice romanesti din ultimii ani, „AFERIM!” in regia lui Radu Jude, a primit sustinerea unei importante surse de finantare a proiectelor cinematografice din Germania – Fondul de film si media al Regiunii Renania de Nord – Westfalia (NRW). “AFERIM!”, care va intra in productie la mijlocul lunii iunie 2014, a primit o finantare de 180.000 de euro.

Cel de-al treilea proiect de lungmetraj semnat de regizorul Radu Jude, produs de Hi Film Productions, a mai primit pana acum sprijin din partea Centrului National al Cinematografiei, Fondul Cinematografic National din Bulgaria, Programul Media al Uniunii Europene si Programul Eurimages al Consiliului Europei si este realizat cu participarea HBO Europe.

Povestea westernului balcanic “AFERIM!” se petrece in Valahia primei jumatati a secolului al XIX-lea, perioada in care, desi Tarile Romane intrasera pe drumul unei modernizari lente si ireversibile, existau inca realitati sociale care tineau de un alt timp si de o alta mentalitate. Una din aceste realitati o reprezinta sclavia romilor, care a durat din secolul al XIII-lea pina la sfirsitul secolului al XIX-lea, fenomen vag cunoscut si aproape inexistent in dezbaterea publica actuala, desi repercusiunile lui afecteaza in continuare viata sociala din Romania.

Scenariul este semnat de Radu Jude si Florin Lazarescu, imaginea va purta semnatura lui Marius Panduru, scenografia apartine Augustinei Stanciu, iar costumele vor fi realizate de Dana Paparuz.

Radu Jude este regizorul scurtmetrajelor castigatoare a numeroase premii “Lampa cu caciula”, “Alexandra”, “O umbra de nor” si al lungmetrajelor de asemenea premiate “Cea mai fericita fata din lume” si “Toata lumea din familia noastra”.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.