Meteor Press a lansat volumul „Hitler, vecinul meu”

Meteor Press a lansat de curand volumul „Hitler, vecinul meu” de Edgar Feuchtwanger, in colectia Istorie a editurii. Cartea este scrisa din perspectiva fostului sau vecin, un evreu care, de la fereastra casei lui, a asistat la pregatirea unor evenimente tragice: Noaptea Cutitelor Lungi, Anschlussul, Noaptea de Cristal.

Edgar Feuchtwanger, in varsta de 5 ani, este unicul fiu al unui editor evreu. Are o copilarie fericita in orasul München. Este lipsit de griji, rasfatat de parinti si de bona, pana cand in blocul de vizavi se instaleaza Adolf Hitler, seful Partidului National-Socialist.

In 1933, fericirea acestei vieti neumbrite de nimic dispare. Hitler este numit cancelar al Germaniei. Parintii lui Edgar, lipsiti de drepturile lor cetatenesti, incearca sa-si protejeze fiul de umilinte. La scoala, invatatoarea il pune sa deseneze svastici, iar colegii intra in randurile tinerilor hitleristi. Evreii sunt arestati, tatal lui este inchis la Dachau. Groaza, frigul si foamea de acolo il vor marca pentru totdeauna.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.