Adaptarea lituaniana a piesei „Furtuna” se joaca la ARCUB

Dupa cum si-a obisnuit publicul, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti este si in anul 2014 coorganizator al Festivalului International Shakespeare. In cadrul acestui eveniment, in serile de 27 si 28 aprilie, de la 19.00, pe scena Salii ARCUB, se va juca spectacolul Teatrului Municipal din Vilnius, „Miranda”, o adaptare a piesei „Furtuna”, de William Shakespeare, realizata de regizorul lituanian Oskaras Koršunovas.

„Miranda” este o reflectie asupra dramei intelectualului constrans sa se alinieze unei lumi pragmatice si mediocre. Miranda (Airida Gintautaite) si Prospero (Darius Meskauskas) sunt protagonistii unui dialog al Sinelui cu Alter Ego-ul, al luptei pentru suprematie si al jocului de cuvinte dincolo de care spectatorul poate ghici o drama: valorile filosofice si culturale nu pot supravietui decat prin plamadirea unei fantasme – Miranda.

Stralucita regie a lui Oskaras Koršunovas ne arata un Prospero inchis intr-un univers lipsit de imaginatie, conversand cu o Miranda atinsa de retard, despre exil si deposedare. „Eu vorbesc despre realitatea care mi se infatiseaza imediat, dar cred ca ea ne arata un altfel de adevar daca este pusa intr-un context mai larg.”, conchide artistul lituanian.

Biletele la spectacolele festivalului pot fi achizitionate de la Casa de bilete ARCUB si online pe bilete.arcub.ro.
Pret: 55 lei (Categoria I), 45 lei (Categoria II), 35 lei (Categoria III).

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.