Elvenking este prima trupa anuntata la „Maximum Rock Festival”

Dupa ce anul trecut evenimentul a adus pe scenele sale trupe precum My Dying Bride, Samael, The 69 Eyes, Leaves’ Eyes, Atrocity, God – The Barbarian Horde si multe altele, editia 2014 a Maximum Rock Festival revine cu noi nume. Primii anuntati sunt italienii de la ELVENKING, care vor canta pentru prima data in Romania.

Trupa se pregateste sa lanseze un nou disc, intitulat „The Pagan Manifesto”, pe data de 9 mai 2014, via AMF Records, o casa importanta de discuri din Germania, reprezentativa pentru scena metal. Pana acum, Elvenking a lansat sapte albume foarte bine primite de critica. Acestea au pus baza unui fenomen cult pentru adeptii genului folk metal, care au regasit in Elvenking o formatie-emblema a genului, cu un look creativ, un sound unic si o prezenta scenica energica si plina de poveste.

Grupul amesteca diferite influente din zona folk, power, simfonic si chiar si niste metal alternativ. Scopul Elvenking a fost de la inceput, dupa cum declara chiar membrii formatiei, sa creeze o fuziune exceptionala intre melancolia si melodicitatea folkului si duritatea power-metalului, adaugandu-le acestora niste „hook-uri” pop.

Elvenking este formata din Damna (voce), Aydan (chitara), Rafahel (chitara), Jakob (bas), Lethien (vioara), Symohn (tobe).

„Maximum Rock Festival” este cel mai mare eveniment metal al toamnei in Romania si singurul festival indoors de anvergura din tara. Pentru editia din 2014, care va avea loc pe 24 si 25 octombrie, desfasurandu-se pe parcursul a doua zile pline de muzica exceptionala si intamplari care vor ramane intiparite in mintea fanilor, organizatorii au pregatit multe distractii si un line-up incitant. Alte detalii vor fi anuntate in curand.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.