Alexandru Tomescu si Eduard Kunz sunt „In the Mood for Prokofiev”

Violonistul Alexandru Tomescu se pregateste sa plece pentru al saptelea an consecutiv intr-o calatorie care il va purta in 12 centre culturale din Romania. Il va avea alaturi de el pe scena pe celebrul pianist rus Eduard Kunz, intr-un program integral Prokofiev. Intr-o continua cautare a perfectiunii, care l-a dus in ultimii ani in zona spectacolelor sincretice, combinand muzica sa cu proiectii video sau teatru non-verbal, Alexandru Tomescu ajunge acum la o forma esentializata a muzicii.

„In the Mood for Prokofiev” este titlul turneului, programul propunand o selectie a celor mai indragite lucrari pentru vioara si pian ale compozitorului rus: Cinci melodii op. 35 bis si cele doua Sonate pentru vioara si pian.

In premiera, concertele turneului Stradivarius se vor deschide cu piesa unui tanar, chiar foarte tanar compozitor roman. Este vorba despre Gabriel Gitan, elev in clasa a XI-a al Colegiului National de Muzica “George Enescu” din Bucuresti. El este castigatorul concursului nonconformist lansat in urma cu cateva luni de Eduard Kunz si Alexandru Tomescu – practic o invitatie la creatie adresata compozitorilor romani, indiferent de varsta.

Itinerarul Turneului National Stradivarius 2014 este urmatorul:

18 mai – Targu Mures – Palatul Culturii, ora 19.00
20 mai – Bistrita – Sinagoga, ora 19.00
21 mai – Cluj-Napoca – Casa Studentilor, ora 20.00
25 mai – Timisoara – Filarmonica Banatul, ora 19.00
27 mai – Oradea – Filarmonica, ora 19.00
29 mai – Hunedoara – Castelul Corvinilor, ora 19.00
30 mai – Sibiu – Sala Thalia a Filarmonicii, ora 19.00
3 iunie – Pitesti – Casa de Cultura a Sindicatelor, ora 19.00
4 iunie – Craiova – Filarmonica Oltenia, ora 19.00
7 iunie – Bacau – Filarmonica, ora 19.00
9 iunie – Iasi – Universitatea Nationala de Arte “George Enescu”, ora 19.00
11 iunie – Bucuresti – Sala Radio, ora 19.00

Mai mult, editia 2014 a evenimentului se inscrie in traditia initiata de Alexandru Tomescu – aceea de a integra o coordonata de responsabilitate sociala. Turneul National Stradivarius – In the Mood for Prokofiev este dedicat Fundatiei Hope and Homes for Children Romania, al carei Ambasador Alexandru Tomescu este din 2012 si luptei impotriva abandonului copiilor. Publicul este invitat sa afle mai multe despre HHC Romania, organizatie care de 15 ani se ocupa cu desfiintarea orfelinatelor de tip vechi si relocarea copiilor in sisteme cat mai apropiate de mediul familial. Astfel, iubitorii de muzica vor avea ocazia sa ajute HHC Romania sa isi indeplineasca misiunea: aceea de a inchide toate orfelinatele de tip vechi pana in 2020.

Pentru mai multe informatii despre Turneul National Stradivarius 2014 – In the Mood for Prokofiev, vizitati pagina www.AlexandruTomescu.com, iar pentru a fi in permanent contact cu muzicienii pe parcursul evenimentului, va invitam sa dati like paginilor de Facebook ale celor doi artisti: www.facebook.com/AlexandruTomescuOficial si https://www.facebook.com/eduardkunzpianist.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.