Cum se scrie un film?

Fundatia Calea Vuctoriei va invita din 30 mai la un atelier de scenaristica sustinut de Vlad Trandafir cu incepere de la ora 19.00. Acest atelier de scenaristica desfasurat in sase intalniri este deschis incepatorilor, amatorilor de cinema, persoanelor preocupate de dobandirea unor dexteritati in scrierea scenariilor de film.

In sens larg, pune la dispozitie notiunile de baza ale oricarui tip de scriere narativa, stimuland cursantii sa parcurga si sa-si insuseasca principiile conducatoare ale oricarui demers de imaginare a unei povesti. Pe parcursul celor sase sedinte, participantii vor fi familiarizati cu intrumentarul tehnic, cu mijloacele prin care un scenarist reuseste sa-si duca la indeplinire intentiile.

Elementele de teorie vor fi ilustrate prin analiza unor secvente din filme de referinta din cinematografia universala, cursantii fiind incurajati sa-si formeze propriile puncte de vedere asupra lor si sa le puna in aplicare, avand ca scop ultim dezvoltarea unui scenariu de scurtmetraj. Vor fi indrumati si vor primi feedback-ul adecvat pentru a indeplini toti pasii necesari scrierii scenariului – de la idee la redactarea finala.

Informatii complete despre atelier gasiti AICI.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *