Inima filmului bate in Prahova la Festivalul Arkadia ShortFest

Departe de poluarea si zgomotul Capitalei, mai precis in inima judetului Prahova, intr-o zona cu cele mai multe zile insorite din an, se va desfasura anul acesta un eveniment cultural international: Festivalul Arkadia ShortFest. Evenimentul va avea loc la Uzina Camexip din Baicoi, in perioada 11-12 iulie 2014.

Timp de doua zile, orasul Baicoi va gazdui o serie de manifestari culturale organizate de Asociatia Culturala Arkadia in cadrul Festivalului International de Filme de scurt metraj Arkadia ShortFest. Uzina Camexip isi va opri utilajele pentru a fi transformata in cinematograf pentru scurtmetraje romanesti si straine si galerie pentru expozitii de grafica si fotografie.

Filmul va reprezenta principala forma de manifestare artistica a festivalului. Cele 10 ore de proiectii cinematografice vor fi impartite in doua sectiuni: prima va fi dedicata filmelor studentesti, iar cea de-a doua va cuprinde filme de scurt metraj premiate in ultimii doi ani la festivalurile nationale si internationale de profil.

Cinci graficieni si cinci fotografi, selectati de echipa Arkadia, isi vor expune operele in spatiul neconventional, special amenajat, al uzinei. Desi arkadienii nu isi doresc sa ingradeasca in vreun fel libertatea de expresie artistica, pentru unitatea stilistica, festivalul are anul acesta o tema bine definita: orasul contemporan, cu tot ce presupune el – aglomerare, industrializare, mecanizare, urbanism, schimbare, arhitectura, dezvoltare.

Mai multe informatii gasiti pe site-ul festivalului.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.