Bookfest 2014 se pregateste de start

Salonul International de Carte Bookfest 2014 se deschide in 28 mai in Capitala, mai precis in pavilioanele C1, C2 si C4 de la Romexpo si se va inchide pe data de 1 iunie, tara invitata a acestei editii fiind Polonia. Printre punctele importante ale targului se numara video-conferinta cu scriitorul britanic Simon Toyne (autorul trilogiei “Sancti” aparuta la Editura Allfa), lansarea antologiei “111 cele mai frumoase poezii” in prezenta autorului Emil Brumaru, precum si intalnirea cu scriitorul polonez Paweł Huelle.

Editura Meteor Press va invita joi, 29 mai, de la ora 17.00 la standul propriu din pavilionul C2, la evenimentul de lansare a volumului “Kempeitai – Gestapoul Japonez”, scris de Mark Felton, invitati fiind Adrian Cioroianu, Decanul Facultatii de Istorie din cadrul Universitatii Bucuresti, Ion M. Ionita, Redactor-sef revista Historia, Dorin Matei, Redactor-sef al revistei Magazin istoric si Bedros Horasangian, Scriitor.

Vineri 30 mai 2013, ora 18.00, ii puteti intalniti la standul Grupului Editorial Trei pe autorii francezi Stanislas Pierret si Arnaud Littardi, care isi vor lansa volumul “Operatiunea Seruven”. Alaturi de Stanislas Pierret, Director al Institutului Francez din Bucuresti si Arnaud Littardi se vor afla Svetlana Carstean (scriitor) si Magdalena Marculescu (director editorial Grupul Editorial Trei).

Editura ALLFA asteapta publicul bucurestean la o discutie prin video-conferinta cu scriitorul Simon Toyne despre “Turnul”, al treilea volum al Trilogiei “Sancti”, volum care se va lansa cu aceasta ocazie in Romania. Discutia va avea loc vineri, 30 mai, ora 18.30, la scena Arena, pavilion C1, Romexpo, iar gazda evenimentului va fi jurnalista Sanda Nicola.

Poetul Emil Brumaru invita cititorii sa-i fie alaturi pe 31 mai, ora 12.30, la standul Editurii Nemira, unde se lanseaza antologia “111 cele mai frumoase poezii”, alcatuita de catre Daniel Cristea-Enache. Ulterior, de la ora 14.30, autorul isi va lansa cel de-al patrulea volum din colectia Opere complete, aparuta la Editura Polirom – “Dumnezeu se uita la noi cu binoclul”.

Cat despre Polonia, tara invitata anul acesta la Bookfest, ea completeaza programul cu un autor de exceptie – Paweł Huelle, autor al volumelor “Eram singur si fericit” si “Mercedes Benz”. Prozatorul va intalni cititorii la Bookfest, sambata, 31 mai, in pavilionul C4.

In afara de noutatile editoriale si de intalnirile cu autorii, in cadrul salonului de carte vor avea loc si concerte, proiectii de filme si evenimente pentru copii.

Programul complet al Bookfest 2014 poate fi consultat pe site-ul oficial.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *