Teatrul Nottara a fost premiat in luna mai

Teatrul Nottara a participat recent la cea de-a a 4-a editie a Festivalului International de Teatru de Studio (Festival of the Small Theatrical Forms), organizat de Asociatia Europeana de Teatru NETA, si care s-a desfasurat la Vrata, in Bulgaria, intre 17 si 22 mai. Juriul a decernat spectacolului “Comedie de moda veche” de Alexei Arbuzov, regizat de Vasile Toma, Premiul pentru cea mai buna trupa de teatru.

De asemenea, in perioada 17-24 mai s-a desfasurat la Buzau cea de-a XI-a editie a Galei Vedetelor – VEDETEATRU. Teatrul Evreiesc de Stat, Compania Teatrala Voua, Teatrul Nottara, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti si Compania Passe-Partout Dan Puric au urcat pe scena in Sectiunea Oficiala cu productii tonice, de buna calitate, ale caror distributii au cuprins mari nume ale teatrului romanesc, precum: Maia Morgenstern, Ion Besoiu, Magda Catone, Paul Chiributa, Ionel Mihailescu, Vlad Zamfirescu, Cerasela Iosifescu si altii.

Juriul publicului, desemnat dintre cei mai fideli si mai pasionati spectatori, a acordat Premiul pentru cel mai bun spectacol montarii piesei “Matrimoniale” de Lia Bugnar, in regia Dianei Lupescu – o productie a Teatrului Nottara. Actorii Ada Navrot, Crenguta Hariton, Lucian Ghimisi si Mihai Marinescu au infatisat cu maiestrie povestea complicata si surprinzatoare a unor oamenii care tanjesc dupa fericire si dragoste. Crizele si temerile imbraca aparenta comicului si fac spectatorul sa priveasca personajele uneori cu amuzament, alteori cu empatie.

“Daca publicul este fericit, inseamna ca noi ne-am implinit menirea. Pentru dumneavoastra, cei din sala, trudim noi artistii si numai impreuna ne e bucuria deplina”, a declarat regizoarea Diana Lupescu la inmanarea premiului.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *