Tudor Giurgiu a participat la Eisenhower Fellowships 2014

Regizorul si producatorul Tudor Giurgiu, initiatorul TIFF (Festivalul International de Film Transilvania), s-a reintors recent in tara, fiind unul dintre cei 24 de lideri din intreaga lume care au participat la prestigiosul program Eisenhower Fellowships in 2014. In fiecare an, programul Eisenhower Fellowships selecteaza un numar maxim de 25 de lideri din intreaga lume pentru a lua parte la un program intensiv de sapte saptamani de intalniri si conferinte, care se desfasoara in SUA.

Programul este personalizat in functie de nevoile fiecarui bursier si isi propune sa largeasca orizontul liderilor prin networking, colaborare in interiorul grupului si intalniri cu persoane influente din SUA, lideri in domeniul lor de activitate. Presedintele Consiliului Director (Board of Trustees) al Eisenhower Fellowships este Gen. (rez) Colin L. Powell.

Obiectivele individuale ale programului derulat de Tudor Giurgiu au fost legate de aprofundarea transformarilor existente in jurnalism, film si televiziune datorita convergentei mediilor de comunicare, impactul noilor tehnologii sau social media precum si analiza unor modele de business si comunicare prin care filmele pot avea un impact social relevant.

„A fost o mare onoare sa fiu selectat in programul Eisenhower Fellowships unde am avut parte de o experienta extraordinara, care sunt convins ca imi va influenta activitatea viitoare, proiectele in care sunt implicat. Intalnirile cu lideri si personalitati din film, media, jurnalism sau politica au fost esentiale. Sunt nerabdator sa pun in practica experienta dobandita si zecile de idei care mi-au venit de-a lungul programului. Ca un prim pas, imi propun sa inovez proiectele si initiativele educationale, deja lansate de cativa ani in cadrul TIFF si mai apoi sa lansez proiecte audiovizuale care sa mobilizeze publicul la actiune, la implicare sociala, prin intermediul unor platforme de social advocacy”, a declarat Tudor Giurgiu.

Foto:Sandor Welsh

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.