Festivalul de Film Istoric de la Rasnov a ajuns la a sasea editie

Cea de-a sasea editie a Festivalului de Film Istoric de la Rasnov se va desfasura intre 1 si 10 august 2014, iar temele evenimentului din acest an sunt “Marele Razboi”, “1989, a fost sau n-a fost?” si “Los Angeles 1984”. Evenimentul cinematografic de la Rasnov va fi precedat de o expozitie in centrul Capitalei, intre 28 iunie si 15 iulie, ce va prezenta prin imagini unice perioada Primului Razboi Mondial.

Peste 40 de filme documentare si de fictiune, dezbateri cu istorici sau martori ai evenimentelor, discutii cu actori si regizori, concerte sau prezentari de carte sunt cateva dintre activitatile pregatite pentru publicul care va vizita Cetatea Rasnov la inceputul lunii august.

In deschiderea festivalului, care va avea loc pe 1 august, va concerta trupa romaneasca de alternative rock byron, formata din Dan Byron (solist, chitara, flaut), 6fingers (clape), László Demeter (bass) si Dan Georgescu (tobe).

Prin intermediul dezbaterilor si al proiectiilor de film, Festivalul de Film Istoric de la Rasnov va analiza cauzele si consecintele Primului Razboi Mondial si ale Caderii Cortinei de Fier in anul 1989. De asemenea, o serie de intalniri cu sportivi de marca ai Romaniei vor avea rolul de a indrepta atentia asupra Olimpiadei de la Los Angeles, din 1984. Evenimentul, un boicot al URSS si al tarilor din blocul socialist, s-a concretizat in cea mai mare performanta a sportului romanesc.

Festivalul de Film de la Rasnov va gazdui si Scoala de Vara ASTRA, in cadrul careia 15 studenti si masteranzi pasionati de istorie vor putea participa gratuit la toate evenimentele festivalului si vor beneficia de acoperirea costurilor de cazare si masa. Pentru a castiga un loc la Scoala de Vara ASTRA, acestia trebuie sa trimita, pana la data de 30 iunie 2014, CV-ul si un scurt eseu pe tema: “O zi din viata mea in Romania anului 2014, condusa de Nicolae Ceausescu”.

Festivalul de Film Istoric Rasnov a ajuns la cea de-a sasea editie, fiind organizat in Cetatea Rasnov si Cinematograful Amza Pellea, si este unicul eveniment de profil din sud-estul Europei. Organizatorii festivalului sunt Primaria Rasnov, Institutul European pentru Itinerare Culturale si Asociatia Mioritics.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.