“Steaua fara nume” straluceste la TVR 2

Telespectatorii pot urmari luni, 9 iunie, de la ora 20.10, la TVR 2, “Steaua fara nume” de Mihail Sebastian, in regia lui Eugen Todoran (premiera TVR: 1983). Din distributia acestui spectacol de teatru fac parte Szilágyi Enikö, Florin Zamfirescu, Octavian Cotescu, Ovidiu Iuliu Moldovan, Petre Gheorghiu, Rodica Tapalaga, Camelia Maxim, Teodor Danetti, Sandu Sticlaru, Ion Anghel si Cornel Vulpe.

O gara mica, o carte scumpa “de matematici si de astronomie” si “automotorul” dupa care alearga, curioase, toate fetele, dau nastere unei intrigi si unor dialoguri savuroase, ai caror protagonisti sunt locuitorii unei comune de pe Valea Prahovei. Spectacolul aduce pe scena atmosfera unui targusor provincial, in care traieste profesorul Miroiu, un visator, traitor in lumea cartilor si a… astrelor ceresti, care ar da orice pentru un “catalog” in valoare de 22 de mii de lei, care sa-l “lumineze” daca steaua gasita de el pe cer este o descoperire intr-adevar noua.

Din „societatea” locala mai fac parte seful garii, care-si fixeaza ceasul dupa sosirile si plecarile trenurilor… si ale oamenilor; domnisoara Cucu, o profesoara inacrita de provincie, permanent interesata de evadarile elevelor dornice sa vada trenurile “de scandal” care duc spre Cazinoul din Sinaia; Pascu, negustor marunt, proprietarul unei mici pravalii cu pretentii de “magazin general”, si Necunoscuta, personaj care concentreaza tot misterul piesei, aparand pe firmamentul micului targ de provincie din neant, fara tinta si… fara nume, la fel ca steaua profesorului Miroiu.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.