Invitatie la “Cina in Paradis”

Editura Allfa a mutat temporar Paradisul pe Strada Fictiunii. Cu aceasta ocazie, toti cititorii pasionati de povesti de dragoste sunt invitati la “Cina in Paradis” alaturi de scriitorul Ben Bennett si de personajele noului sau bestseller. Ben Bennett s-a nascut in 1970 si in prezent traieste in Barcelona. A debutat in 2009 cu romanul “Solange es Wunder gibt” care a devenit rapid bestseller, iar in 2012 a lansat ”Nachtmahl in Paradies”.

In 2014 a aparut si ultimul sau roman, “Mademoiselle Melon erlebt ein Wunder”, si tot in acest an Editura Allfa a ales sa ii publice al doilea roman, sub titlul “Cina in Paradis”.

Desi au trecut 7 ani, Jacques nu a reusit sa isi revina dupa moartea sotiei sale, Elli. “Paradis”, restaurantul de succes pe care il deschisesera impreuna in Franta, pe coasta Atlanticului a devenit o ruina. Meniul este anost si neinspirat, bucatarul nepriceput, patronul dezinteresat, iar clientii nemultumiti. Pana si literele de pe sigla au cazut. transformandu-l din “Paradis” in “Paris”. Vazand declinul in care se afunda prietenul sau, avocatul Gustave, ii cauta lui Jacques un cumparator pentru afacere. Jacques se impaca destul de greu cu ideea de a-si vinde afacerea, insa si mai greu ii este cand afla cine o cumpara. Cea pe mainile careia ar trebui sa lase visul lui si al lui Elli este o femeie si vine tocmai din Statele Unite ale Americii, adica din patria fast-food-urilor.

Din fericire, Jacques isi schimba rapid prima impresie pe care si-o face despre Catherine. Incapatanatul francez afla ca femeia stie despre gastronomie mult mai mult decat cum sa prepare hamburgeri si ca a trait la randul ei o poveste de viata similara cu a sa. Diferiti si totusi cu atat de multe in comun, cei doi descopera cum sa faca afaceri, dar se si descopera unul pe altul, ajungand in cele din urma sa simta ca sunt facuti unul pentru celalalt si sa constate ca destinul nu i-a adus intamplator impreuna.

“Cina in Paradis” este un bestseller tipic, cu o poveste destul de liniara, care se termina intr-o nota optimista. Mesajul lui Ben Bennett este unul simplu, asa cum ar trebui sa fie viata insasi, autorul avand convingerea ca putem fi fericiti daca vrem si ca dragostea exista undeva in lume pentru fiecare dintre noi. Doar caile pe care vine la noi sau mergem catre ea sunt… nebanuite. 🙂

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.