Concerte de exceptie la editia a doua a RadiRo

Festivalul International al Orchestrelor Radio propune, pe 21 si 26 septembrie, doua intalniri de inalta clasa cu Orchestra Nationala Radio, care va concerta acasa, pe scena Salii Radio, in compania unor dirijori si solisti de cel mai inalt nivel artistic, intr-un eveniment care reinscrie Bucurestiul pe harta marilor festivaluri internationale de muzica clasica.

Cristian Mandeal, directorul de onoare al Festivalului, va fi amfitrion si dirijor al primului concert pe care Orchestra Nationala Radio il va sustine in a doua zi a festivalului, duminica, 21 septembrie, ora 19.00, la Sala Radio. Ultimele patru lieduri si Simfonia Alpilor vor tine capul de afis al unei seri 100% Strauss, dedicata in exclusivitate celebrului compozitor german de la a carui nastere s-au implinit de curand 150 de ani. Cu peste 1.000 de concerte dirijate in 35 de tari de pe 4 continente, Cristian Mandeal creeaza in concertele sale un adevarat flux de energie, o chimie speciala intre dirijor, orchestra si public. Iar daca adaugam ca sub bagheta unui dirijor de o asemenea anvergura si inspiratie va evolua, ca solista, soprana Katarina Jovanović, care a aparut in roluri memorabile pe cele mai importante scene ale lumii, cu un vast repertoriu vocal, concertul din 21 septembrie se anunta o sarbatoare Strauss de mare rafinament artistic.

Vineri, 26 septembrie, ora 19.00, agenda Festivalului RadiRo prezinta un nou concert al Orchestrei Nationale Radio, alaturi de un muzician care nu mai are nevoie de nicio prezentare: violonistul Alexandru Tomescu, sub bagheta dirijorului american Case Scaglione. O intalnire spectaculoasa intre doi tineri muzicieni care se bucura, fiecare in parte, de simpatia si aprecierea unanima a publicului. Cu celebra sa vioara Stradivarius Elder – Voicu din 1702, care a traversat Romania in Turneele Stradivarius si s-a facut auzita in mari sali de concerte de pe toate meridianele, Alexandru Tomescu este astazi unul dintre marii violinisti romani de vocatie, solist al Orchestrelor si Corurilor Radio, cunoscut si apreciat in plan international. Va evolua pe scena RadiRo intr-un program Debussy, Strauss & Brahms, intr-un concert condus de Case Scaglione, dirijor asociat al New York Philharmonic. Cu o cariera in plina ascensiune, Scaglione se va afla pentru prima data in Romania, la Festivalul RadiRo, dupa o serie de concerte dirijate in acest an alaturi de mari orchestre din SUA, China si Spania.

Editia a doua a Festivalului RadiRo, organizat de Radio Romania, se va desfasura in perioada 20 – 27 septembrie si va aduce in premiera la Bucuresti, alaturi de Orchestra Nationala Radio, Orchestra Simfonica Radio din Finlanda, Orchestre National de France, Orchestra Simfonica Radio din Stuttgart si Orchestra Simfonica Radio din Praga, solisti si dirijori de renume din Europa si SUA.

Pentru informatii detaliate despre programul si invitatii acestei editii va rugam sa accesati pagina web a festivalului www.radirofestival.ro si pagina de Facebook https://www.facebook.com/radiro.festival.

Biletele la concertele Festivalului sunt disponibile pe bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, in magazinele Germanos si la casa de bilete a Salii Radio.

Foto: Virgil Oprina

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.