Flashback Festivalul Filmului European in aer liber la Bistro Chez Elvire

Doua dintre filmele grecesti care au atras atentia publicului la Festivalul Filmului European sunt reluate sambata si duminica, 23-24 august, incepand cu ora 21.30, la Bistro Chez Elvire, in curtea Institutului Francez, Bd. Dacia nr. 77. Intrarea este libera. Festivalul Filmului European a avut loc anul acesta in perioada 9 – 15 mai la Bucuresti si 16 – 18 mai la Targu-Mures.

September (r. Penny Panayotopoulou) este un film linistit, precum luna septembrie: melancolic, aproape mut si plin de speranta. Ana este intristata de moartea cainelui ei, Manu, si se refugiaza in familia fericita a vecinilor. Treptat nevoile ei devin excesive, iar familia de peste drum, spre deosebire de Manu, nu are nevoie de afectiunea Anei. Filmul a fost nominalizat la Globul de cristal din cadrul Festivalului International de Film de la Karlovy Vary (2013), unul dintre cele mai importante festivaluri de film din Europa Centrala si de Est.

In Eterna intoarcere a lui Antonis Paraskevas (r. Elina Psykou), Antonis Paraskevas este eroul tragic al carui sfarsit este inevitabil. Ajuns intr-un hotel de pe malul marii, care este inchis in perioada iernii, acesta cutreiera de unul singur imprejurimile. Insa, intr-o zi, vede la programul de stiri ca binecunoscutul jurnalist Antonis Paraskevas este dat disparut. Un film despre supravietuire si nemurire, premiat la Festivalul de Film de la Salonic, in 2013, si la Festivalul International de Film de la Karlovy Vary, in 2012.

Bistro Chez Elvire, situat in gradina Institutului Francez, in vecinatatea Cinematografului Elvire Popesco, e un spatiu cultural outdoor de intalnire al oamenilor frumosi din Bucuresti, al iubitorilor de film, de teatru, de cultura franceza si al celor care cauta o alternativa la terasele aglomerate din centrul istoric al Bucurestiului. Continuand seria manifestarilor culturale de anul trecut, Chez Elvire gazduieste saptamanal proiectii de filme, piese de teatru in aer liber, targuri, pop-up shop-uri si alte evenimente speciale.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *