TVR 2 il sarbatoreste pe Goethe cu “Faust”

La implinirea a 265 de ani de la nasterea lui Johann Wolfgang von Goethe (n. 28 august 1749 – d. 22 martie 1832), Casa de Productie TVR a programat difuzarea spectacolului pus in scena de catre Silviu Purcarete dupa celebra piesa “Faust” a scriitorului german. Spectacolul montat la Teatrul National “Radu Stanca” Sibiu si inregistrat de Televiziunea Romana in cadrul editiei a XV-a a Festivalului International de Teatru de la Sibiu va fi difuzat luni, 25 august, de la ora 20.00, la TVR 2.

“De o frumusete atat de rapitoare, incat ai fi in stare sa-ti vinzi sufletul diavolului pentru ca feeria de imagini sa nu se termine… Versiunea lui Silviu Purcarete a Faust-ului lui Goethe este de un fantastic vizual atat de seducator, care te poate face sa nu observi ca si-a vandut propriul suflet spectacolului. Dar cata forta are acest spectacol, cu seria lui de iluzii care-ti fura ochiul si de trucuri magice care te fac sa te simti ca si cum te-ai fi trezit intr-un vis – sau intr-un cosmar!” (Lyn Gardner – The Guardian, Edinburgh Festival, 20 August 2009)

Evolutia scenica a actorilor Ilie Gheorghe (in rolul lui Faust) si Ofelia Popii (Mefisto), alaturi de alti peste o suta de actori si de muzicieni, viziunea regizorala a lui Silviu Purcarete, compozitiile muzicale originale semnate de Vasile Sirli, scenografia imaginata de Helmuth Stürmer si costumele realizate de catre Lia Mantoc au transformat capodopera dramatica a lui Goethe intr-o experienta artistica unica, apreciata la nivel international.

Foto: Paul Baila

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *