Viata face toti banii!

Noul proiect editorial “Lista lui Alex. Stefanescu” continua sa isi faca simtita prezenta pe “Strada Fictiunii” a Editurii Allfa. Si cum selectia include trei romane, printre care si “Paraclet”, ambasadorul colectiei a ales spre publicare si un volum de proza scurta, pentru echilibrarea balantei si multumirea gusturilor. Autorul volumului este Vlad A. Popescu, iar cartea se numeste sugestiv “Viata face toti banii”.

Vlad A. Popescu s-a nascut in 1980, este nepotul pictorului Viorel Husi, iar la varsta de 16 ani debuta deja cu primul volum de proza “Nu trageti in… zambete!”, cel de al doilea, “Vrute si nevrute”, fiind publicat in 2001. “Viata face toti banii” este asadar cel de al treilea volum publicat de prozator, dupa o pauza de scris de mai bine de 10 ani. Intre timp, Vlad A. Popescu a studiat stiintele economice, a devenit dublu campion mondial la jocul online “Hattrick”, iar in prezent lucreaza ca expert la BNR.

In ciuda diversitatii sferelor de interes ale autorului si a lungii pauze facute intre scriituri, revenirea la literatura a lui Vlad A. Popescu este una puternica, acest lucru reiesind din forta pe care o emana textele sale. Fie ca va veti opri la “Cabinele”, “Ultima noapte de neuitat, prima zi de scoala” sau “Insemnarile unei carti cu doua titluri”, va veti convinge ca Vlad A. Popescu nu este un actor de neglijat pe scena literaturii contemporane. El se joaca cu personajele sale, cu replicile si cu psihologia acestora. Protagonistii scrierilor sale sunt comuni si spectaculosi in acelasi timp, oameni pe langa am putea trece pe strada, deosebiti prin insasi banalitatea lor si prin tragicomicul cu care ii inzestreaza autorul.

Despre Vlad A. Popescu vom mai auzi probabil pentru ca indeplineste conditiile necesare ocuparii unui loc printre scriitorii contemporani de valoare. Mai mult decat atat, publicarea volumului “Viata face toti banii” nu este o simpla intamplare fericita. Cartea nu reprezinta un debut, ci o confirmare a faptului ca scriitorul are ceva de spus in proza scurta romaneasca. Si, desi titlul nu este dat de una dintre scrierile incluse in carte, va recomand sa cititi si voi prozele lui Vlad A. Popescu pentru a va convinge ca atat acestea, cat si viata, merita toti banii. Cartea se gaseste AICI.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.