6-12 octombrie: Astra Film Festival 2014

Cea de-a XXI-a editie a Festivalului International de Cinema de la Sibiu – Astra Film Festival se va desfasura anul acesta in perioada 6 – 12 octombrie. 1.400 de filme din 90 de tari au fost inscrise in 2014 la Astra Film Festival, din care 120 de filme din 40 tari au fost selectionate in programul oficial al festivalului.

Astra Film Festival 2014 are patru sectiuni competitionale. Sectiunea International aduna cele mai recente filme din toata lumea, cu semnaturile unor autori precum Frederick Wiseman, Michel Gondry sau Corneliu Porumboiu. Filmele din sectiunea Europa Centrala si de Est abordeaza subiecte care definesc identitatea regiunii si redau realitati necunoscute uneori chiar si intre tarile vecine. In sectiunea Student intra in competitie productii ale tinerilor autori din marile centre universitare din Geneva, Manchester, Londra, Munchen, Budapesta, Bucuresti sau San Antonio de los Banos (Cuba). Cele mai recente productii romanesti, realizate in ultimul an, sunt proiectate in premiera in sectiunea Romania. Alaturi de sectiunile competitionale, o serie de programe speciale intregesc programul editiei din 2014 a Astra Film Festival.

Programul editiei din 2014 aduce pe marele ecran, la Sibiu, cele mai importante productii de cinema documentar. Faptul ca filme din editiile anterioare, precum The Act of Killing, Leviathan, West of the Tracks, Belovy sau Titicut Follies se regasesc in topul primelor 30 de documentare in sondajul celor de la British Film Institute demonstreaza inca o data ca Astra Film Festival a contribuit la consacrarea cinemaului documentar in Romania si in lume.

„Prin profilul programelor sale, Astra Film Festival se inscrie in topul evenimentelor de cinema documentar contemporan. Contributia sa la reconsacrarea genului, de-a lungul celor 21 de ani, este recunoscuta si incontestabila. Sondajul celor de la British Film Institute vine ca o confirmare a faptului ca in prezent focusul breslei de cinema se extinde in egala masura atat spre filmul de fictiune, cat si spre cel documentar.”, a declarat Dumitru Budrala, director fondator Astra Film Festival.

Share

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.